Terugblik Bevrijdingsconcert met Canadees koor en Weerter muzikanten

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

In het Munttheater werd vrijdagmiddag weer het traditionele Bevrijdingsconcert gehouden. Veel Weerter muzikanten en het Dutch Canadian Choir of Calgary traden er op. Het aanwezige publiek werd getrakteerd op zangers, zangeressen, koren en instrumentalisten.

Lokale talenten

Onder andere het trio FluKlaPia was van de partij. Janneke Verspragen op fluit (De Flu uit de groepsnaam), Michiel Horikx op klarinet (Kla) en Teun Stienen op piano (Pia) wisten het publiek met een instrumentaal stuk te vermaken.

Canadees koor

Het Comité Bevrijding en Herdenkingen Weert, dat het concert organiseerde, probeert ieder jaar artiesten op het podium te brengen die een link hebben met Weert. Uitzondering op deze regel was dit jaar het Dutch Canadian Choir of Calgary. In dit gemengd koor zitten leden die van oorsprong uit Nederland afkomstig zijn of Nederlandse roots hebben.

Breed muzikaal programma

Naast FluKlaPia en het Dutch Canadian Choir of Calgary verleenden verschillende andere Weerter muzikanten en ensembles hun medewerking aan het bijna drie uur durende Bevrijdingsconcert. Zo betraden Capella Sine Vinculis, Trix Reintjes met haar accordeonisten en zangeres Gaudia Schillings, singer-songwriterJesse Kanters, het Bethelkoor Weert en Zanggroep Vocus het podium van het Munttheater.

We’ll meet again

Het Bevrijdingsconcert werd afgesloten met, hoe kan het ook anders, ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn. Hiervoor betraden alle artiesten die meededen aan het concert het podium. Ook het aanwezige publiek zong uit volle borst mee met de muzikale afsluiter.

In deze video zie je een aantal fragmenten uit het Bevrijdingsconcert in het Weerter Munttheater. Ook spreken we met Annelies Kreber, organisatrice van het concert, de drie leden van FluKlaPia en Hanny de Groot. Deze laatste is een goede vriendin van Annelies en lid van het Dutch Canadian Choir of Calgary: https://youtu.be/kjS4MHyIsJw.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie