Auto botst achterop afslaande voorganger op N280 bij Baexem

Baexem – Vrijdag rond 16:45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een verkeersongeval op de N280 tussen Weert en Roermond. Een auto die wilde afslaan werd van achteren aangereden door een andere auto.

Het incident vond plaats toen een auto vanaf de N280 de Hunselerdijk in Baexem wilde inrijden. Helaas merkte de bestuurster van de daaropvolgende auto dit te laat op, waardoor een botsing onvermijdelijk was.

Direct na het ongeval werd een ambulance ter plaatse gestuurd. De bestuurster van de achterste auto werd medisch onderzocht, maar gelukkig hoefde zij niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De betrokken voertuigen liepen wel schade op als gevolg van de aanrijding.

Gezien het tijdstip van het ongeval, tijdens de spits, werd besloten om de auto’s zo snel mogelijk van de weg te halen om de doorstroming van het verkeer niet verder te hinderen. Een berger werd ingeschakeld om de beschadigde voertuigen af te slepen.