Bouw zonnepark Leveroysedijk gaat van start

Algemeen Weert 8 reacties 2 min. leestijd

Op 1 juni werd een belangrijke mijlpaal bereikt in de inspanningen van Weert om duurzaam geproduceerde stroom te leveren aan de gemeenschap. Op deze dag werd de aanneemovereenkomst van Zon Weert BV, een samenwerking tussen WeertEnergie en Kieszon uit Rosmalen, ondertekend. Het bestuur van WeertEnergie en vertegenwoordigers van Kieszon kwamen bijeen om de overeenkomst te bezegelen.

Aan de tafel zaten Henk Lambrichts, bestuurslid van WeertEnergie, Kees de Korver, voorzitter van het bestuur van WeertEnergie, Ton Kroef van Kieszon en Jan Scholts, penningmeester van WeertEnergie. Deze belangrijke stap markeert de voortdurende inzet van Weert om duurzame energieopwekking te bevorderen.

Vermogen

Het project van Kieszon omvat de bouw van een zonnepark met een vermogen van ruim 5,5 MW en een verwachte jaarlijkse opbrengst van ongeveer 5.000 MWh. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van zo’n 1.600 huishoudens in Weert per jaar. Met de realisatie van dit zonnepark in Weert komt de stad weer een stap dichter bij het bereiken van haar doelstellingen op het gebied van duurzaamheid.

Start werkzaamheden

De werkzaamheden voor het zonnepark zullen op 5 juni 2023 van start gaan. Van de Kruijs zal verantwoordelijk zijn voor de ontsluiting van het terrein en de aanleg van de verhardingen. Vervolgens zullen het hekwerk, de alarm- en bewakingsinstallatie worden geïnstalleerd, zodat Kieszon vanaf 1 augustus tot eind oktober 2023 daadwerkelijk aan de realisatie van het zonnepark kan beginnen.

Verbinding via windpark

Tegelijkertijd zal er ook een verbinding met het elektriciteitsnet worden gemaakt via het windpark naast de A2. Deze geïntegreerde aanpak stelt Weert in staat om zowel zonne- als windenergie te benutten, waardoor de stad haar duurzame energiedoelstellingen verder kan verwezenlijken.

Met het succesvolle partnerschap tussen WeertEnergie en Kieszon en de aankomende bouw van het zonnepark, wordt Weert een nog groenere en duurzamere gemeente, waarin steeds meer huishoudens profiteren van schone energie uit hernieuwbare bronnen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
8 reacties