Bosbrand tussen Budel en Weert lastig te bestrijden

112 Algemeen Brandweer Weert Cranendonck Reageer 2 min. leestijd

Update 14:14u – Zaterdagochtend omstreeks 10.30 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een bosbrand die woedde in de Weerter- en Budelerbergen aan de Geuzendijk. Een deel van het bosgebied, dat tevens fungeert als militair oefenterrein, stond in brand.

De brandweer stond echter voor een uitdaging, aangezien de locatie van de brand moeilijk te bereiken was. Ondanks de 4×4-uitvoeringen van de tankautospuiten bleek het terrein lastig begaanbaar. De brandweerwagens kwamen vast te zitten, waardoor hun voortgang werd belemmerd. Om deze impasse te doorbreken, werd een loonwerker met een shovel ingeschakeld om de brandweerwagens los te trekken en vervolgens naar de brandlocatie te brengen.

Ondertussen zijn de brandweerlieden met vuurzwepen druk bezig om de vlammen te bestrijden. De brandweer is nog steeds in de weer met de brandbestrijding en heeft extra brandweerwagens opgeroepen om te helpen bij het indammen van het vuur.

Update: Voor het bestrijden van de brand werd ook de hulp ingeschakeld van de Belgische brandweer. Uit Pelt kwam een tankautospuit en uit Bree een waterwagen. Ze ondersteunden de brandweer van Maarheeze, Nederweert en Weert.

De loonwerker heeft met een shovel de smeulende grond omgeploegd zodat het water goed de grond in kon zakken.

Bekijk de video: https://youtu.be/3zqSoFIH8Fo

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie