Concordia’s in Concert op 24 juni

Fanfare Concordia Leveroy en Harmonie Concordia Melick geven samen een fantastisch concert op zaterdag 24 juni in het Munttheater in Weert. ‘Concordia’s in Concert’ is een hele bijzondere en muzikale samenwerking: beide verenigingen betekenen al jaren veel voor elkaar in het muzikale leven. Het programma, dat start om 20.15 uur, wordt aangevuld met de percussiegroep uit Leveroy. Ook de jeugd gaat deze avond haar talent laten horen in de foyer én op het podium in de wereldpremière van Joining Forces, gecomponeerd door Etienne Houben. Een avondvullend concert met geweldige blaas- en slagwerkmuziek uit de regio.

Wereldpremière Joining Forces

In 2019 heeft Fanfare Concordia Leveroy een muziekwerk laten schrijven door Etienne Houben ter ere van het 90-jarig jubileum van de vereniging. ‘Joining Forces’ heet niet voor niks zo: álle geledingen van Concordia Leveroy werken eraan samen, en brengen het werk tijdens dit concert voor het eerst ten gehore. Met de fanfare, de percussiegroep, de jeugdfanfare én de jeugddrumband zullen er een kleine 100 muzikanten op het podium zitten. Een hoogtepunt van de avond!

Een ander muzikaal hoogtepunt: de percussiegroep van Fanfare Concordia werd onlangs Nederlands Kampioen tijdens de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen in Zutphen. Hun uitvoering van ‘The Hunt’ was goed voor maar liefst 96 punten. Dat werk zullen ze deze avond nogmaals ten gehore brengen. 

Programma concordia Melick 

Concordia Melick is in 1882 opgericht als fanfare. In 1988 werd overgestapt naar een harmoniebezetting. Zeer lange tijd werden fanfare en harmonie gedirigeerd door iemand van de familie Wolters. Sinds 2022 is Jean-Pierre Cnoops de dirigent. Onlangs maakte de harmonie een succesvolle concertreis naar het Saarland met concerten in Clervaux, Trier en Cloef. Muzikaal hoogtepunt van het concert in Weert is voor de harmonie de uitvoering van het werk Canzonetta van Gabriel Pierné. Hierbij soleert Lara Stapper op klarinet. Lara is 18 jaar en begint komend schooljaar met haar bachelor klassiek klarinet aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. Verder wordt een afwisselend programma gespeeld met o.a. het bekende lichte muziekwerk Porgy and Bess van George Gershwin.

Praktische informatie

  • Datum: zaterdag 24 juni 2023
  • Tijd: 20.15 uur tot circa 22.45 uur (inclusief pauze)
  • Tickets: € 12,50 voor volwassenen en € 7,50 voor kinderen tot 12 jaar (inclusief pauzedrankje)

Ga voor meer informatie en om kaarten te bestellen naar www.munttheater.nl.