Roojer verenigingen presenteren zich en vieren feest

Algemeen Stramproy Reageer 3 min. leestijd
Foto via Depositphotos (chika_milan)

Stramproy – Stramproy is een levendig dorp, met heel veel verschillende verenigingen. Daarin kan iedereen zijn of haar ontspanning zoeken en zich inzetten als vrijwilliger of bestuurder.

Beursplein

Een groot deel van de inwoners doet dat ook of ziet er bewust vanaf, maar vele anderen weten niet eens van de mogelijkheden om deel te nemen of mee te helpen. Om geheel vrijblijvend en gratis kennis te maken met de rijkdom aan verenigingen in het dorp, zal er op zondag 11 juni van 13.00 tot 16.00 uur een ‘Beursplein’ worden ingericht op het Kerkplein. Daar laten 36 verenigingen zien wat ze allemaal doen en waar en wanneer je terechtkunt in het dorp.

In diverse kraampjes presenteren de clubs zich aan het publiek. Ook verstrekken ze informatie en gaan ze met je in gesprek als je dat wilt. Zo krijg je heel makkelijk en laagdrempelig allerlei informatie over activiteiten die je kunt ondernemen in Stramproy, ook als je net iets verder weg woont.  

Vrijwilligers

Misschien gaan je ambities nog verder en wil je ook als vrijwilliger iets leuks gaan doen in het dorp. Dat kan bij al die verenigingen, maar ook in een nieuwe poule van vrijwilligers. Inmiddels is er al een grote groep van handige Harries en technische Thea’s, waarin nog plek is voor aanvulling. Deze technische groep ondersteunt bij (eenmalige) activiteiten in het dorp.

Er is echter ook de wens om een groep op te richten, die los van verenigingen op afroep hulp biedt. In de horeca bijvoorbeeld, als verkeersregelaar of voor andere gevraagde klussen bij evenementen. Zo ontstaat een groep mensen die bij activiteiten een handje willen helpen – vrijblijvend en als het uitkomt.

Vacaturebank

Heb je interesse in een bestuursfunctie? Ook dan is het Beursplein iets voor jou. Er zijn diverse verenigingen die bestuursleden zoeken, want vele handen maken licht werk. Ter plekke is er centraal een soort vacaturebank die inzicht biedt in waar behoeftes liggen aan aanvulling van bestuur of werkgroepen binnen verenigingen. Deze ‘banenbeurs’ bestaat uit vacatures voor onder andere voorzitters, penningmeesters, secretarissen, baanmeesters, scheidsrechters, horecahulpen, schutters en muzikanten. Mocht er iets tussen zitten voor je, dan kun je daar bij de marktkraam van de betreffende vereniging meer informatie over krijgen.

Feestplein

Na afloop van het Beursplein verandert het Kerkplein in een Feestplein. Er is muziek uit de jaren ’60, gevolgd door nummers uit de jaren ’90. Ook zijn er drankjes en hapjes te koop om de dag gezellig en smaakvol af te sluiten. Van 16.00 tot 21.00 uur is er zo genoeg reuring op het Kerkplein, waar je ook van kunt genieten als je niets in het verenigingsleven wilt doen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie