Contact van hart tot hart in Alzheimer Café Weert

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (Wavebreakmedia)

Op maandag 19 juni is de laatste bijeenkomst van dit seizoen van het Alzheimer Café Weert. In juli en augustus houdt de organisatie vakantie, om in september vol enthousiasme aan een nieuw seizoen te beginnen. Dan bestaat het Alzheimer Café Weert 20 jaar, dus dat wordt een avond met een feestelijk tintje.

miMakker Jeroen Poels

Maar ook 19 juni belooft een bijzondere avond te worden. miMakker Jeroen Poels “Ties” neemt je mee in zijn werk als miMakker. De miMakker werkt vanuit een bepaalde methodiek, die ook ingezet kan worden door mantelzorgers, familieleden, vrijwilligers en zorgprofessionals om zo van hart tot hart contact te maken met mensen met dementie. Want juist wanneer taal niet meer vanzelfsprekend is, is het maken van oprecht contact essentieel in de dagelijkse zorg. Dit draagt aantoonbaar bij aan welzijn en kwaliteit van leven.

Praktische informatie

Iedereen is van harte welkom in het Alzheimer Café. Zowel mensen met dementie en hun partners, mantelzorgers, familieleden of zorgverleners als mensen die zich verbonden voelen met het onderwerp – jong en oud.

Vooraf aanmelden is niet nodig. Het eerste kopje koffie of thee wordt gratis aangeboden, een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Het Alzheimer Café wordt gehouden in het Bibliocenter aan de Wilhelminasingel 250 in Weert. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur; inloop is mogelijk vanaf 19.00 uur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie