Doe mee met de Week voor de Gezonde Jeugd

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Gezond opgroeien is belangrijk omdat het een goede basis legt voor een gezond en gelukkig leven. Het helpt kinderen om sterker en slimmer te worden, beter te leren en minder kans te hebben op ziektes. Als kinderen gezond opgroeien, kunnen ze later als volwassenen succesvol en veerkrachtig zijn.

Week voor de Gezonde Jeugd

Het laten opgroeien van onze jeugd in een gezonde omgeving is een gedeelde maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom roept Punt Welzijn vanuit JOGG-Weert (Jongeren Op Gezond Gewicht) op om mee te doen met de ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ van 12 t/m 18 juni.  

Thomas Witjes van Punt Welzijn licht toe: “De ‘Week voor de Gezonde Jeugd’ is een landelijk initiatief waar wij in Weert graag met andere organisaties lokaal invulling aan willen geven. Centrum voor Jeugd en Gezin, Humankind, Hoera kindercentra en Life Style Vitae Leefstijlcub doen al mee. Vind jij het ook belangrijk dat de Weerter jeugd kan opgroeien in een gezonde omgeving? Laat dit ons dan weten!”

Initiatieven

Dus: heb jij een leuk idee voor deze week of wil je het thema gezond opgroeien extra onder de aandacht brengen bij een bestaande activiteit binnen jouw vereniging of organisatie? Dan denkt Punt Welzijn graag met je mee. Een gezonde toekomst begint tenslotte met een gezonde jeugd! Heb je vragen over de Week voor de Gezonde Jeugd of wil je zelf iets betekenen tijdens deze week? Neem dan contact op via de e-mail: [email protected]

Hieronder staat een overzicht van de activiteiten die al georganiseerd worden: 

Peuter4daagse

 • 12 t/m 16 juni 
 • Op de peuteropvang van Hoera en Humankind en kleuters van de basisschool

Lifestyle Vitae Leefstijlclub

 • Ook voor ouders en jongeren
 • Gratis lezingen over gezondheid
  • 14 juni om 19.00 uur: ‘Gezonder slapen, gezonder leven!’
  • 21 juni om 19.00 uur: ‘Eet meer plantaardig, beter voor je lijf en beter voor de planeet!’
 • Aanmelden via [email protected]

Finale Weerter Kampioenschap Stoepranden 

 • 14 juni vanaf 15.00 uur
 • Op het Cruyff Court in de Servilliusstraat
 • Met de Urban Sporttour 

Centrum voor Jeugd en Gezin 

 • Webinar ‘naar de brugklas’
 • 8 juni om 20.00 uur (online) 
 • Aanmelden via deze link

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie