Gemeente reageert op vragen over Foodstockfestival

Algemeen Weert 7 reacties 4 min. leestijd
Ingestuurde foto

Het college van burgemeester en wethouders heeft gereageerd op de vragen die GroenLinks Weert heeft gesteld over het Foodstockfestival.

In de brief gaf GroenLinks aan dat het grasveld van het park behoorlijk beschadigd was. Grote delen waren veranderd in zandvlaktes, de grond was omgewoeld en er waren bandensporen te zien van de foodtrucks die op en af zijn gereden. Daarnaast lag volgens de politieke partij het veld bezaaid met uitgebrande sigaretten.

Grasveld was al beschadigd

Een van de vragen betrof het herstel van de schade aan het grasveld, waarop de gemeente Weert heeft aangegeven dat de schade al eerder was ontstaan door een combinatie van festiviteiten, sportactiviteiten en droog weer. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om het grasveld te herstellen.

Daarnaast is de vraag gesteld of de basisschool nog steeds gebruik kan maken van het grasveld. Op dit moment is dat nog steeds mogelijk, volgens het college.

Sigarettenpeuken

GroenLinks Weert had ook gevraagd wie verantwoordelijk is voor het opruimen van de sigarettenpeuken die op het grasveld verspreid lagen. De gemeente heeft aangegeven dat de verantwoordelijkheid hiervoor bij de vergunninghouder ligt. De sigarettenpeuken waren reeds verwijderd.

Afspraken over geluid

Wat betreft de muziek op het festival zijn er afspraken gemaakt over de tijdsduur. De vergunninghouder had toestemming om geluidsapparaten te gebruiken op specifieke tijdstippen gedurende het evenement.

Buitenspeeldag

Ten slotte heeft GroenLinks Weert gevraagd of de nationale buitenspeeldag nog steeds kon plaatsvinden op het Fatima Park, gezien de staat waarin het park verkeerde. Het college heeft bevestigd dat dit nog steeds mogelijk was. De buitenspeeldag heeft gisteren succesvol plaatsgevonden.

Reactie organisatie

De organisatie van het Foodstockfestival heeft eerder gereageerd op de vragen en betreurt het dat GroenLinks Weert geen contact heeft opgenomen met hen. Volgens de organisatie hadden ze juist veel positieve reacties ontvangen van bezoekers en de omgeving. Ook de buurtvereniging heeft enkel positieve reacties gegeven.

De organisatie benadrukt dat ze hun best hebben gedaan om een prachtig evenement te organiseren voor alle leeftijden. Ze zijn trots dat ze dit evenement in hun eigen buurt hebben kunnen organiseren. Voorafgaand aan het evenement zijn de directe omwonenden geïnformeerd en hebben ze contactgegevens van de organisatie ontvangen.

Extra aandacht

De organisatie wijst ook op enkele punten van aandacht. De muziek tijdens het festival diende enkel als achtergrondmuziek en binnen de gestelde normen van de vergunning. Bovendien is de organisatie op alle drie de dagen eerder gestopt dan de vergunde tijden. Ze merken op dat het park al voor het evenement vol kuilen zat en dat er veel zand lag in plaats van gras, wat ze ook hebben vastgelegd op videobeelden. Verder zorgen ze er altijd voor dat het terrein schoon wordt opgeleverd en hebben ze tijdens het evenement een pilot uitgevoerd met eco-coins en schoonmakers om het terrein zo schoon mogelijk te houden.

Lees de antwoordbrief: https://iwdg.nl/460niMB (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
7 reacties