Gemeentelijke opvang Oekraïners op Hulsenweg Nederweert

Plaats een reactie 2 min. leestijd
Foto via gemeente Nederweert

Nederweert – Nog steeds zoeken Oekraïense vluchtelingen een veilige plek om te verblijven. De gemeente Nederweert zorgt, samen met de andere gemeenten in heel Nederland, voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. In Noord- en Midden-Limburg wordt de opvang gecoördineerd door de Veiligheidsregio Limburg-Noord. Nederweert biedt kleinschalige opvang voor middellange termijn.

Gemeentelijke opvang

Sinds het voorjaar van 2022 vangt de gemeente vluchtelingen op in de gemeentelijke opvang. Verdeeld over vier locaties (aan de Kreijelmusweg en aan Boeket) wordt momenteel opvang geboden aan iets meer dan dertig Oekraïense vluchtelingen.

Particuliere opvang

Er verblijven bovendien ruim negentig Oekraïense vluchtelingen bij Nederweertenaren thuis, in de zogenoemde particuliere opvang.

Meer opvang nodig

Er is nog steeds vraag naar extra opvanglocaties. Daarom is een pand aan de Hulsenweg gereed gemaakt voor bewoning door 20 tot maximaal 24 (afhankelijk van de gezinssamenstellingen) Oekraïense vluchtelingen. Deze week nemen de eerste Oekraïense gasten er hun intrek.

Begeleiding

De coördinatie van vluchtelingen per gemeente en per locatie verloopt via de Veiligheidsregio. De Oekraïners in Nederweert worden begeleid door de gemeente, door Vluchtelingenwerk en door diverse andere instanties.

Meer informatie?

Meer informatie met betrekking tot de opvang en hulp aan Oekraïners in de gemeente Nederweert is te vinden op de pagina Hulp aan Oekraïne.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie