Geslaagde editie van 100 Mijl van Rooj

Zaterdag 17 juni stonden 85 fietsers startklaar op het kerkplein in Stramproy onder een stralende zon om zich klaar te maken voor de 100 mijl van Rooj.

De 8e editie van dit jaarlijks terugkerende evenement was gestart en de hof-fotograaf Thieu was al vroeg uit de veren om iedereen goed te kunnen vastleggen. Helmen en fietsbrillen moesten uiteraard af voor de groepsfoto.

De bus en vrachtwagen vertrokken op tijd en kwamen ook mooi op tijd in Chaam aan, waar fietsers zich gereedmaakten voor vertrek. Nog snel insmeren links en rechts, wat drinken, wat eten en de negen groepen werden gevormd. Het weer was goed, de wind had zich eindelijk wat gedraaid sinds weken en iedereen was in goede stemming. Nog snel een foto bij het monument van de Acht van Chaam en iedereen kon vertrekken.

Door Brabant en een stukje België

De route trok door het Brabantse land, hier en daar een stukje België en het laatste stuk door Rooj. Tijdens twee goed verzorgde pauzeplaatsen konden deelnemers de reserves wat aanvullen en even op adem komen. De rit verliep voorspoedig en om 13:45 uur waren de eerste fietsers alweer terug bij de Maroybar in Stramproy. Fietsers konden hier genieten van een frisse versnapering of van een lekker ijsje, aangeboden door DPS fashion café en een bord spaghetti. Al met al een zeer geslaagd evenement en we kijken terug op een geweldige dag.

Meerdere goede doelen

Zoals wellicht bekend gaat de opbrengst van deze activiteit altijd naar een of meerdere goede doelen. Dit jaar is gekozen voor Stichting Leefbaar Stramproy, die zich inzet voor de mobiliteit van inwoners van Stramproy. Daarnaast zijn er deze dag cheques van 500 euro uitgereikt aan Pieter Kwaspen en Twan Janssen, die zich al een paar maanden aan het voorbereiden zijn op een grote uitdaging in Oostenrijk. Met de handbike zullen zij de Kaunertaler Gletscher in Oostenrijk gaan bedwingen. Vanuit Stramproy wensen ze Pieter en Twan aanstaande donderdag 22 juni vooral succes en veel plezier!

Cycle for Charity wil graag deelnemers, vrijwilligers en sponsors bedanken en ze zien graag iedereen terug bij de volgende editie van de 100 mijl van Rooj.