Jaar celstraf geëist tegen verdachte reeks auto-inbraken in Weert

Algemeen Weert 3 reacties 2 min. leestijd
Een van de vernielde auto's

Ruim dertig auto-eigenaren wachtte in de vroege ochtend van zaterdag 11 maart een onaangename verrassing. Twee vandalen bleken een spoor van vernieling te hebben achtergelaten in onder andere de Sint Servatiusstraat, Sint Antoniusstraat, Sint Hubertusstraat, Sint Paulusstraat en Sint Jorisstraat. Zij vernielden autoruiten en maakten bezittingen van de auto-eigenaren buit. Afgelopen woensdag heeft de officier van justitie één jaar celstraf geëist tegen de oudste van de twee verdachten van de reeks auto-inbraken.

Verdachten

Het gaat om een 25-jarige man uit Algerije, die destijds woonachtig was in het asielzoekerscentrum in Budel, aldus De Limburger. Dankzij een alerte Weertenaar werd hij op zaterdag 11 maart op heterdaad betrapt. Een tweede – minderjarige – verdachte werd later die ochtend aangehouden op het treinstation van Weert. Daar waren beide verdachten eerder die nacht uitgezet omdat zij geen geldig vervoersbewijs hadden.

Uitspraak

De officier van justitie meent elf van de ruim dertig auto-inbraken aan de 25-jarige verdachte toe te kunnen schrijven. Volgens zijn advocaat is daar echter onvoldoende bewijs voor en ook de rechtbank spreekt van een ‘rommelig’ dossier. Wie er uiteindelijk aan het langste eind trekt zal blijken op woensdag 5 juli: dan volgt de uitspraak van de rechtbank in Roermond. De minderjarige verdachte wordt later berecht.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties