Van Kaathoven nieuwe afvalinzamelaar voor Nederweert

Algemeen Nederweert Regio 2 reacties 3 min. leestijd
Archieffoto WdG - Van Kaathoven

Nederweert – Van Kaathoven Nederland BV wordt vanaf 1 september de nieuwe afvalinzamelaar in de gemeente Nederweert. Als onderdeel van het nieuwe afvalsysteem ontvangen alle huishoudens met een duobak in juli een nieuwe container voor het restafval.

De redenen voor deze verandering zijn volgens de partijen het verminderen van afval, beheersbare kosten en een betere scheiding van afval voor verbeterde verwerking. Het huidige systeem waarbij twee soorten afval in één duobak worden ingezameld, stopt omdat dit in de toekomst niet meer wordt aangeboden door inzamelaars.

Europese aanbesteding

Het nieuwe afvalsysteem werd ingevoerd na een Europese aanbesteding, waarbij Van Kaathoven werd gekozen als de beste afvalinzamelaar voor de gemeente Nederweert. Van Kaathoven is gespecialiseerd in afvalinzameling, -beheer en -verwerking en staat bekend als een inclusieve werkgever. Ze zijn gecertificeerd op trede 3 van de prestatieladder socialer ondernemen en zijn van plan om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten voor functies zoals beladers, richters en onderhoudsmedewerkers.

Nieuwe rijden

Wethouder Franssen is positief over de keuze voor Van Kaathoven en kijkt uit naar de start in september. Het bedrijf zal duurzame ophaalroutes verzorgen met een wagenpark dat gebruikmaakt van biobrandstof van de tweede generatie en EURO6-motoren die voldoen aan strenge uitstootnormen. De chauffeurs hanteren het “nieuwe rijden” om zo efficiënt mogelijk te rijden.

Vanaf 1 september

Vanaf 1 september zal Van Kaathoven het restafval, GFT, PMD, luiers en incontinentiemateriaal inzamelen. Vanaf 1 juli 2024 zullen ze ook glasophaling verzorgen. De nieuwe containers voor het apart inzamelen van restafval worden geleverd door Kliko BV, terwijl Schäfer BV verantwoordelijk is voor het registratiesysteem van afvalbakken.

Het nieuwe afvalsysteem vanaf 1 september 2023 omvat de volgende wijzigingen:

  • Huishoudens ontvangen in juli 2023 een nieuwe container voor restafval.
  • Vanaf 1 september 2023 betaal je per lediging van de restafvalcontainer, waarbij de kosten € 4,26 per lediging bedragen. Hoe minder vaak je de container aan de straat zet, hoe goedkoper het wordt.
  • De huidige duobak kan vanaf 1 september 2023 alleen worden gebruikt voor het aanbieden van GFT (in beide vakken).
  • Vanaf 1 januari 2023 worden de kosten voor GFT verrekend in het vastrecht, dus je betaalt niet meer per kilo of per lediging.
  • Inzameling van GFT en restafval vindt één keer per twee weken plaats.

Er wordt gewerkt aan een maatwerkoplossing voor appartementen, en er zal uitgebreide informatie worden verstrekt via publicaties via de gemeente Nederweert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties