Kind ernstig gewond na aanrijding op Frans Strouxstraat in Stramproy

Op zaterdag rond 13:10 uur zijn de hulpdiensten massaal gealarmeerd vanwege een ernstig verkeersongeval op de Frans Strouxstraat in Stramproy.

Een kind met een fiets werd geschept door een bestelauto ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats bij de T-splitsing met de Horsterweg. De jongeman belandde op de stenen wegafscheiding en raakte hierbij ernstig gewond.

Direct na de melding werden de Nederlandse ambulancedienst en een traumahelikopter opgeroepen. Daarnaast werd ook een ambulance en de Mobiele Urgentiegroep (MUG) uit België ingeschakeld.

Ter plaatse werd het kind gestabiliseerd in aanwezigheid van het Mobiel Medisch Team (MMT), dat met de traumahelikopter was geland op het Kerkplein. Vervolgens werd het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De bestuurder van de bestelauto bleef ongedeerd bij het ongeval, maar was hevig geschrokken. De politie nam de bestuurder mee voor nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Vanwege het incident is de Frans Strouxstraat (N292) tussen de kerk en de Horsterweg afgesloten voor het verkeer. Deze afsluiting zal nog enige tijd van kracht blijven, aangezien de politie een uitgebreid onderzoek uitvoert naar de oorzaak van het ongeval.

Getuigen

De politie is nog op zoek naar getuigen. Heb je het ongeval zien gebeuren of heb je camera/dashcambeelden? Dan komt de politie Weert graag met je in contact. Neem contact op via het telefoonnummer 0900-8844. Verwijs dan naar het nummer: registratienummer: PL2300-2023089064.

Je mag ook een berichtje sturen via Facebook of Instagram.

Bekijk een video: https://youtu.be/YTGoQhNHX0Y