Communicatie in beginfase herinrichting Moesel niet goed verlopen

Algemeen Politiek Weert 4 reacties 3 min. leestijd

De PvdA Weert had vragen gesteld aan het college van B&W over de communicatie met betrekking tot de riolerings- en herinrichtingswerkzaamheden in de wijken Moesel en Graswinkel. Donderdag heeft de gemeente in een brief antwoord gegeven op deze vragen.

Communicatie in beginfase niet goed

In de brief beantwoordt de gemeente de gestelde vragen van de PvdA Weert. De eerste vraag betreft het beeld dat de gemeente niet luistert naar de bewoners en hen niet serieus neemt. De gemeente erkent dat de communicatie in de beginfase van het project niet goed is verlopen en begrijpt dat dit onbedoeld tot dit beeld heeft geleid. Men benadrukt dat er inmiddels verbeteringen zijn doorgevoerd en dat er continu aandacht is voor de communicatie richting de bewoners.

Bijstellen van communicatie

De tweede vraag van de PvdA Weert heeft betrekking op het bijstellen van de communicatie, zodat bewoners minder verrast worden door aanpassingen in de plannen. De gemeente heeft de communicatie naar de inwoners inmiddels bijgesteld en heeft hiervoor een omgevingsmanager aangesteld. Deze persoon is benaderbaar in de wijk, zowel online als offline, en houdt de bewoners op de hoogte van de voortgang. Daarnaast is de BouwApp geïntroduceerd, waarmee berichten met omwonenden en geïnteresseerden worden gedeeld.

Omgevingsmanager en informatiepunt

Nu de uitvoering van de werkzaamheden is gestart, zal de omgevingsmanager regelmatig communiceren met de wijk over de voortgang. Bovendien zal er in juni een informatiepunt worden geopend, waar mensen eenvoudig binnen kunnen wandelen, vragen kunnen stellen en de plannen kunnen bekijken.

Tijdelijk trapveldje

Tot slot heeft de PvdA Weert gevraagd of het mogelijk is om de locatie Zevensprong tijdelijk in te richten als trapveld, om tegemoet te komen aan de behoeften van de jeugd. De gemeente meldt dat er een voorstel klaarligt voor een tijdelijk trapveldje op de Zevensprong. Er zal nog overleg plaatsvinden met verschillende partijen en belanghebbenden voordat tot uitvoering wordt overgegaan. De omgevingsmanager zal de wijk op de hoogte houden van de voortgang, en naar verwachting kan het tijdelijke trapveldje op korte termijn worden gerealiseerd.

Lees de antwoordbrief: https://iwdg.nl/3Nm5BQ7 (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties