Leerlingen van Het College steunen Weerter ouderen

De Stichting Met je hart Weert heeft maandag op Het College in Weert een cheque ter waarde van €289,65 overhandigd gekregen. Dit bedrag is bijeengebracht door leerlingen van klas V2H. In het kader van het vak burgerschapsvorming hadden zij de opdracht gekregen om geld in te zamelen voor een goed doel.

Isa, Abby en Aukje kwamen op het idee om geld in te gaan zamelen voor de Weerter afdeling van de Stichting Met je hart. Samen met hun docent overhandigde ze maandagochtend het bedrag symbolisch aan Judith Mooren en Patricia Weijgerse van de stichting.

Herinneringen levend houden

 “We gaan het waarschijnlijk gebruiken om met onze ouderen naar Eijnderhoof te gaan …”, zo vertelt Patricia ons. “… Zodat de ouderen ook weer herinneringen van vroeger levend kunnen houden”.

Doel van de stichting

De Stichting Met Je hart Weert houdt maandelijks ontmoetingen voor nog zelfstandig wonende ouderen die kwetsbaar of eenzaam zijn. Net als nu op Het College gebeurt wordt hierbij ook geregeld de verbinding gezocht tussen jongeren en ouderen. Zo werd er bijvoorbeeld eind vorig jaar een bingo-middag georganiseerd in samenwerking met leerlingen van Gilde Opleidingen Weert. Weijgerse: “We zijn ook bezig met de Brede School Markeent om ook jongeren en ouderen met elkaar te verbinden”.

Lokaal doel

“We hebben gekozen voor deze stichting omdat we graag iets wilde doen voor ouderen en iets wat ook lokaal was”, zo vertelt leerlinge Imme Leijendeckers ons. “Je krijgt er een goed gevoel van .. Je hebt iets goed gedaan”, zo kijkt ze terug op de inzamelingsactie.

In deze video vertelt Imme Leijendeckers, een van de leerlingen die geld inzamelden, hoe het bedrag van bijna driehonderd euro bijeen is gebracht: https://youtu.be/bSzsqXiphSg.