Ontsnapte wallaby’s ontregelen verkeer in Kelpen-Oler

Kelpen-Oler – Gisterenavond ontsnapten er twee wallaby’s uit hun verblijf op de Ellerweg in Kelpen-Oler, wat leidde tot een spannende situatie voor omwonenden en passerende mensen.

De eigenaar van de dieren, samen met omstanders, passanten, ambulancemedewerkers en de politie, zette alles op alles om de dieren weer veilig in te vangen. Helaas veroorzaakte een van de wallaby’s tijdelijk een gevaarlijke situatie op de N280, waarbij het dier op de kruising sprong en tussen het verkeer door richting Baexem huppelde. Dit bijna leidde tot een kettingbotsing met meerdere voertuigen.

Dringend verzoek

Gelukkig slaagden de inspanningen van de eigenaar, omwonenden en hulpverleners in het veilig stellen van de wallaby’s voordat er ernstige ongelukken plaatsvonden. De eigenaar van de dieren is echter dringend verzocht om binnen vijf dagen passende maatregelen te nemen om toekomstige ontsnappingen te voorkomen. De dierenpolitie zal streng toezien op de naleving van deze maatregelen.

Wallaby licht gewond

Tijdens de ontsnapping heeft een van de wallaby’s licht letsel opgelopen aan een voorpoot. De dierenpolitie bedankt alle betrokkenen die hebben geholpen bij het veilig terugbrengen van de avontuurlijke wallaby’s naar hun verblijf. Dankzij hun snelle reactie en samenwerking is erger voorkomen.