Programma kermis Altweerterheide bekend

Algemeen Altweerterheide Uitgelicht 1 reactie 3 min. leestijd
Archieffoto Zomer Hei-j Feest

Na drie jaar geen kermis in Altweerterheide is het eindelijk weer zover. Niet in het gebruikelijke eerste weekend van juli, maar op zaterdag 17 en zondag 18 juni, is er weer een kermis in Altweerterheide. Aan de Zoomweg wordt een feestterrein ingericht en er zijn een aantal exploitanten bereid gevonden om naar Altweerterheide te komen. Op de kermis staan een snoepkraam, grijpautomaten, een draaimolen, een rups en autoscooters. Verder wordt het kermisterrein ingericht met een feesttent en een kermiscafé – een carrousel die is omgebouwd tot bar.

Programma

Op zaterdag 17 juni gaat de kermis om 14.00 uur open. De officiële opening vindt plaats om 15.00 uur. Tijdens deze opening worden de winnaars van de kleurwedstrijd bekendgemaakt. Alle kunstwerken zijn het hele weekend te bewonderen. Vanaf 19.00 uur is er een ‘Silent Disco’ voor kinderen vanaf 10 jaar. In de avond is er een optreden van de beginnende band ‘Louime’. Rond 00.00 uur zal het kermisterrein worden gesloten.

Op zondag wordt er voor de inwoners van Altweerterheide een brunch georganiseerd. Zo kan Vaderdag ook daar gevierd worden.

Bal Champêtre

Zondag vanaf 13.00 uur heeft de organisatie iets heel speciaals in petto. Op het kermisterrein aan de Zoomweg zal het legendarische ‘Bal Champêtre’ worden gehouden. Dit bal heeft al enkele jaren niet meer plaatsgevonden en is nu in samenwerking met De Aldenborgh, Stamtafel Weert en de Dorpsraad van Altweerterheide weer opgepakt.

Het kermisterrein is feestelijk ingericht en voorzien van een dansvloer van 100 m2. Voor de muzikale omlijsting heeft de organisatie een aantal leuke artiesten weten te strikken. Het bal wordt afgetrapt door Erik Duret als ‘Dretje’, vervolgens zullen Mark en Wilhelmien een optreden verzorgen en tot slot zal Huib Hölzken zijn kunsten op de accordeon ten gehore brengen. De gehele middag wordt verder muzikaal ondersteund door dj Sjef Dingemans. Een programma dat garant staat voor veel dansplezier en gezelligheid!

Toekomst

De dorpsraad heeft samen met de gemeente Weert veel tijd en energie gestoken in het weer mogelijk maken van een kermis in Altweerterheide. De organisatie roept dan ook alle inwoners op om naar het feestterrein te komen. Zo kunnen ze er samen voor zorgen dat de kermis in Altweerterheide een mooie toekomst tegemoetgaat.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie