Politie treft verwaarloosde en dode hond aan in tuin van woning in Nederweert

2 reacties

Nederweert – Gisterenavond heeft de politie met meerdere eenheden en twee hondengeleiders gereageerd op een melding van buurtbewoners over een ondraaglijke geur in een tuin van een woning aan de Christinestraat in Nederweert. Bij aankomst ontdekten de agenten een schrijnende situatie: een zwaar verwaarloosde hond en een levenloos kadaver werden aangetroffen.

Buurtbewoners ondervinden hinder van een penetrante geur die afkomstig was van de tuin van de bewuste woning. Ze besloten de politie in te schakelen, die actie ondernam. Na een grondig onderzoek namen de autoriteiten de uitgemergelde hond in beslag en werd de eigenaar aangehouden op verdenking van overtreding van de “wet dieren”, Artikel 2.1, met betrekking tot dierenverwaarlozing.

Om meer informatie te verkrijgen over de omstandigheden van het overleden dier, heeft de politie een chipreader gebruikt om te controleren of de hond gechipt was. De Officier van Dienst Bevolkingszorg (OvDBZ) is ter plaatse gekomen en na inspectie van de woning is deze afgesloten.

Een woordvoerder van de politie heeft vanmorgen bevestigd dat er inderdaad een kadaver is aangetroffen in de tuin. Op dit moment is de exacte doodsoorzaak van de hond nog onbekend en zal dit verder onderzocht worden.

Bekijk een video: https://youtu.be/SiLiDYpVg90

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
2 reacties