Finale Weerter Kampioenschap Stoepranden op het Cruyff Court

Algemeen Sport Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Op het Cruyff Court in Weert werd woensdagmiddag de finale van het Weerter Kampioenschap Stoepranden gehouden. Winnaars van de vier voorrondes in Stramproy, op de Graswinkel, in het Molenakkerpark en bij Markeent namen deel aan de spannende finaleronde. Te winnen waren zes gouden tickets voor het Nederlands Kampioenschap Stoepranden.

Het kampioenschap werd georganiseerd door studenten Sportkunde van de Fontys Hogeschool in samenwerking met Punt Welzijn en Jantje Beton.

Stoepranden

Het Cruyff Court heeft natuurlijk geen stoepranden. Maar dat bleek geen belemmering om er toch de finale van het Weerter Kampioenschap te organiseren. Jantje Beton kwam namelijk met de oplossing: zij sponsorde een aantal kunststof stoepranden die prima dienstdeden. Deze werden op vier meter afstand van elkaar geplaatst waardoor er net als op een echte straat stoeprandje gespeeld kon worden.

Niet geoefend

Eén van de deelnemers was Simon Verschuren. Voorbereid op de finale had hij zich niet: “Ik heb eigenlijk niet geoefend .. alleen bij gym op school”. Een echte tactiek had hij dan ook niet. Toch won Simon wedstrijd na wedstrijd. In zijn categorie, bij de 11- tot en met 14-jarigen, wist hij uiteindelijk de tweede plek te bemachtigen. En daarmee mag hij 17 september naar het Nederlands Kampioenschap Stoepranden in Den Haag.

Naar buiten

Volgens medeorganisator Tarik Djedović heeft het Kampioenschap Stoepranden één duidelijk doel: “… Om kinderen weer gewoon lekker naar buiten te laten gaan. Dat ze weer lekker buiten spelen, wat minder op de computer, tablet en dat soort dingen … lekker sporten”.

Gouden tickets

Tijdens het Weerter Kampioenschap Stoepranden waren per categorie drie gouden tickets voor de landelijke finale te winnen.

De winnaars

Categorie ‘6- tot en met 10-jarigen’

  1. Loris
  2. Stijn
  3. Leith

Categorie ‘11- tot en met 14-jarigen’

  1. Jay
  2. Simon
  3. Sekou

In deze video nemen we een kijkje bij het Weerter Kampioenschap Stoepranden. We zien hoe Simon zijn gouden ticket wist te bemachtigen: https://youtu.be/pYkwnHHO1L8.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie