Prokkelen in Weert

Algemeen Weert Plaats een reactie 1 min. leestijd

Van 5 t/m 12 juni vond de Prokkelweek plaats: een hele week vol activiteiten waarbij mensen met en zonder een (lichte) verstandelijke beperking aan elkaar gekoppeld zijn. In dit kader kregen leerlingen van Maaskei vso in Weert de ruimte om een stage te organiseren bij een bedrijf naar keuze. Op Maaskei vso zitten leerlingen van 12-20 jaar met een (licht) verstandelijke beperking. 

Op donderdag 8 juni gingen verschillende leerlingen een dag stage lopen bij Albert Heijn Heerschap Leuken, Jumbo Roel Heerschap op het Collegeplein en het KEC in Weert. De leerlingen hebben mee mogen kijken, werken en helpen bij de verschillende bedrijven. Tijdens deze prokkelstages ontstonden mooie momenten doordat er ontmoetingen plaatsvonden tussen mensen mét en zonder verstandelijke beperking. Na afloop ontvingen de leerlingen een mooi certificaat. Zowel de leerlingen als de bedrijven blikken terug op een geslaagde dag. 

Heeft jouw bedrijf interesse in een Prokkel (een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking Ă©n iemand zonder)? Neem dan vrijblijvend contact op met de Maaskei vso via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie