Fietstocht/toertocht ‘Bloem van Weert’ op zondag 25 juni

Plaats een reactie
Bloem van Weert

Op zondag 25 juni organiseert TWC Weert voor de tiende keer de gezellige en mooie fiets- toertocht ‘De Bloem van Weert’. Voor de recreanten zijn er weer twee mooie routes uitgezet van 40 en 55 kilometer en voor de sportieve fietsers op de racefiets twee routes van 85 en 110 kilometer.

Dit jaar ook een gravelroute

Nieuw dit jaar is twee routes voor de gravelbikers van 75 en 90 kilometer, deze routes zijn ook geschikt voor deelname op de mountainbike.  

Op elke route is een of meerdere rustplaats(en) ingericht waar de deelnemers gratis versnaperingen ontvangen en daarnaast zijn er langs de routes diverse leuke horecagelegenheden.

Nieuw: Deluxe variant

Nieuw is de mogelijkheid om te kiezen voor de “Deluxe” variant. Speciaal voor de bourgondisch ingestelde fietser. Deze variant kan alleen gekozen worden op basis van voorinschrijving en is niet mogelijk als dag-inschrijving.

Schrijven de deelnemers zich vooraf in voor de Deluxe variant dan ontvangen de recreatieve deelnemers koffie met een heerlijk stuk vlaai op de rustplaats en de sportieve deelnemers aan de toertocht of gravelride een hotdog en een Belgisch biertje na afloop.

Voorinschrijven kan via de website twcweert.nl en/of fietsport.nl.

Extra loten tombola voor lezers WdG

Dit jaar is er ook weer een tombola met leuke prijzen. Lezers van Weert de Gekste ontvangen twee extra loten voor de tombola. Download het leesbewijs via deze link, print het uit en neem het mee naar de inschrijflocatie je ontvangt daar de twee extra loten.

Betekenis Bloem van Weert

De naam Bloem van Weert refereert aan de mooie natuurgebieden die rondom Weert liggen. Weert zelf vormt het hart van de bloem. De vijf bloembladeren refereren elk aan een gebied rondom Weert waar de fietstocht plaatsvindt. Elk jaar vindt de Bloem van Weert in een ander gebied (bloemblad) plaats. Dit jaar is dit voor de recreatieve tocht het rondje België en voor de sportieve toertocht en gravelride het rondje Strabrechtseheide.

Informatie Bloem van Weert

Sneller inschrijven: Je kan de inschrijfkaart downloaden op www.twcweert.nl , thuis uitprinten en invullen.

Voorinschrijven: dit jaar is het weer mogelijk om je vooraf in te schrijven. via een link op de website www.twcweert.nl of www.fietssport.nl. Voorinschrijvers ontvangen € 0,50 korting en een extra bon voor de tombola. 

Routes: De recreatieve routes zijn voorzien van routepijlen. De toertocht en gravelride worden gereden op basis van GPS. Twee dagen voor het evenement kun je op www.twcweert.nl of www.fietssport.nl  de GPX bestanden van de routes downloaden. Deelnemers zonder GPS kunnen via Meetingpoint (zie website TWC Weert) in groepsverband meefietsen. Elke groep wordt vergezeld door een ervaren navigator en wegkapitein en heeft maximaal 14 deelnemers.

Veiligheid: Op gevaarlijke oversteekplaatsen zijn begeleiders van de TWC Weert aanwezig en/of borden “gevaarlijke oversteek” geplaatst.

Technische ondersteuning: Een team van Biketotaal Vlassak uit Budel zijn aanwezig om technische ondersteuning te geven. Bij vertrek zullen de banden van deelnemers desgewenst op de juiste bandenspanning worden gebracht.

Servicewagen: Tijdens de tocht zijn er twee servicewagens beschikbaar voor technische en medische ondersteuning. In de servicewagen is reparatiemateriaal, een EHBO- koffer en voor de recreanten reservefietsen aanwezig. Deelnemers kunnen bij pech een servicenummer bellen en vervolgens komt de servicewagen ter plaatse.

Parkeren: Komt u met de auto? Op de startlocatie is voldoende parkeerplaats aanwezig. Let wel op; dieven zijn uit op uw fietsendrager. Sluit hem goed af of leg hem in de kofferbak.

Tombola: Alle deelnemers ontvangen een lot voor de Tombola. Na de tocht worden de prijswinnaars bij Partycentrum De Sluis bekend gemaakt.

Inschrijfkosten: Standaard deelname € 7,50 en leden van de NTFU ontvangen € 2,00 korting, kinderen jonger dan 16 jaar mogen gratis deelnemen. Deluxe deelname € 12,50 voor recreanten en € 15,00 voor de toertocht en gravelride deelnemers. Leden van de NTFU ontvangen € 2,00 korting

Horeca: Langs de recreatieve routes liggen diverse horecagelegenheden die deelnemen aan de Bloem van Weert. Op het routekaartje tref je de gelegenheden aan.

Nagenieten: Bij terugkomst kun je nog nagenieten op het terras bij Partycentrum de Sluis.

Informatie Recreatieve fietstocht

De route verloopt over verkeersluwe wegen, fietspaden en zand/gravelpaden. Dit jaar is gekozen voor het “Bloemblad” België en passeer je de mooie natuurgebieden zoals de IJzeren man, Kruispeel, Laurabossen, mooie jaagpaden, de Luijsen, het Vosseven en de Tungelerwallen.

  • Rustplaats: Na 22 kilometer langs een mooi oud kanaal midden in de natuur. Hier wordt voor de Deluxe inschrijvers de koffie met vlaai geserveerd.
  • Starttijden: tussen 8:30 uur en 11:30 uur.

Informatie sportieve toertocht

Ook de wielrenners komen aan hun trekken. Er is een mooie route uitgezet die de naam “Rondje Strabrechtseheide” heeft gekregen. De route verloopt over verkeersluwe wegen en fietspaden. Door het gevarieerde parkoers en de prachtige uitzichten is de route nooit saai. De route van 110 kilometer maakt een extra lus om Helmond. Je komt hier op verrassend mooie plaatsen die je niet direct verwacht.

  • Starttijden: tussen 8:30 uur en 10:30 uur voor alle afstanden.

Informatie sportieve gravelride

Ook de wielrenners op een gravelbike of MTB komen aan hun trekken. Er is een mooie route uitgezet die de naam “Rondje Strabrechtseheide” heeft gekregen. De Strabrechtseheide kenmerkt zich door zijn schitterende gravelpaden. De route verloopt over verkeersluwe wegen/fietspaden, zandpaden (die nog begaanbaar zijn door de droogte) en mooie gravelpaden. Je passeert de natuurgebieden Weerterbos, Somersche heide, Strabrechtseheide, Dak van Brabant (optioneel), Vrolijke jager en de Weerterbergen. De route van 90 kilometer gaat ook nog via de gravelstroken door het Leenderbos.

  • Starttijden: tussen 8:30 uur en 11:30 uur voor alle afstanden.
  • Rustplaats: na 42/45 kilometer is er een rustplaats.

Belangrijke regels

  1. De fietstochten worden georganiseerd onder auspiciën van de NTFU;
  2. Deelname is geheel op eigen risico, de organisatie aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid veroorzaakt of geleden door de deelne(e)m(st)er;
  3. Voor de toertocht (racefiets) is het dragen van een helm verplicht;
  4. Hou je aan alle verkeersregels;
  5. Gooi geen afval weg;
  6. Eventuele seingevers hebben geen officiële verkeersfunctie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie