Spannende taferelen bij Model Spoor Vereniging Weert

Algemeen Nederweert Regio Uitgelicht 1 reactie 3 min. leestijd

Het is vrijdagavond. In het clubgebouw van Model Spoor Vereniging Weert wordt druk gewerkt aan de verschillende banen. Zo’n 600 meter aan modelspoorrails ligt er, zo weet voorzitter Harry Tullemans ons te vertellen. Terwijl het jongste clublid Bas Vanlier ons trots zijn onlangs aangekochte treinstel laat zien zijn andere modelspoorliefhebbers bezig met het opruimen van de verschillende ruimtes. Immers: alles moet er aankomend weekend tijdens de open dag weer tiptop uitzien.

Jongste lid

Bas Vanlier; met zijn 14 jaar is hij het jongste lid van de Model Spoorweg Vereniging. Twee jaar geleden stond hij op de stoep, zo vertelt voorzitter Harry Tullemans. “Hij is enthousiast geraakt na een van onze ruilbeurzen op Moesel. De maandag erna meldde hij zich hier bij ons clubgebouw”.

Bas houdt zich momenteel vooral bezig met bouwwerkzaamheden aan de banen. “Ik ben vooral bezig met de scenery: de boompjes, de huisjes de poppetjes”, zo vertelt hij. Toch vindt de jonge treinenliefhebber de treinen zelf het mooiste. Onlangs kocht hij een treinstel uit 1985. “Dat is een heel bijzondere trein want er zijn er maar honderd van gemaakt”.

Uniek

Wat de banen bij M.S.V.W. zo bijzonder maakt is dat er gebouwen uit Weert en omgeving in staan. Harry Tullemans maakte onder andere schaalmodellen van het Weerter NS-station van rond 1940, de kerk van Ospel en gedeeltes van de Maaspoort en Maasstraat. “Je bouwt een stukje historie in het klein na, dat is het leuke en dat maakt het uniek”.

Spannende taferelen

Tussen de treinen, bomen en huisjes zitten ook wat kleine grappige dingetjes, zogenaamde easter eggs, verborgen. Onder andere is er iemand te vinden die bij een flitspaal iets meer van zichzelf laat zien dan gebruikelijk is. “Een dame die ook op de foto gaat”, zo omschrijft de voorzitter het tafereeltje netjes. Wie goed zoekt ziet ook een varken dat uit een slagerij weet te ontsnappen voordat het tot koteletten is verwerkt.

Open Dag

Model Spoor Vereniging Weert houdt op zaterdag 10 juni a.s. een open dag. Iedereen die met eigen ogen de spoorbanen, de nagebouwde Weerter gebouwen en de spannende en soms ondeugende tafereeltjes wil komen bekijken is tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom aan de Heijsterstraat 9 in Nederweert.

Bas, de Benjamin van het modeltreinengezelschap, roept iedereen op eens een kijkje te komen nemen: “Kom allemaal naar de Open Dag op 10 juni!”

Voor meer informatie over de Model Spoor Vereniging Weert: www.msvw.nl.

Bekijk de video: https://youtu.be/QzV3M_rMmrQ

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie