Voorkom hittestress bij je (huis)dieren en medemens tijdens de warme dagen

112 Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Komende dagen wordt het warm, dus let extra goed op je huisdieren en medemensen om hittestress te voorkomen.

De dierenpolitie van Weert waarschuwt opnieuw voor het achterlaten van huisdieren in hete auto’s en benadrukt ook het belang van het niet achterlaten van kinderen en bejaarden. Laat niemand achter in een auto.

Het is strafbaar om een autoruit in te slaan, dus bel de politie als je een dier in nood ziet. Tevens hebben sommige auto’s een speciale stand om de airco te laten werken zonder de motor aan te zetten. Dit zie je terug op het dashboard of een scherm in de auto.

Het achterlaten van huisdieren in hete auto’s is een misdrijf en wordt bestraft. De politie maakt direct proces-verbaal op bij het aantreffen van achtergelaten huisdieren.

Natte handdoek

Bij oververhitting bij dieren kun je ze het best koelen met bijvoorbeeld een natte handdoek, maar geef ze geen water om te drinken, want te veel water kan tot shock leiden.

Weidedieren

Let ook op het welzijn van weidedieren en volg de tips van het LICG. Zorg voor voldoende beschutting en schoon drinkwater. Controleer dat regelmatig.

Melding maken

Bel de politie via 0900-8844 als je een dier in nood ziet in een auto. In direct levensbedreigende situaties bel je natuurlijk 112. Verstrek ook het kenteken bij je melding, zodat de meldkamer snel kan handelen als het telefoonnummer van de kentekenhouder bekend is.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie