Sportstuif Weert officieel geopend

Algemeen Sport Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd
Rick Steijvers van MMC (links) en Gijs Linssen van Sportstuif (rechts).

Eindelijk is het zover: de eerste vestiging van Sportstuif in de gemeente Weert is per direct geopend. Op donderdag 1 juni 2023 zetten de bestuursleden van MMC Weert en verschillende medewerkers van Sportstuif Weert hun handtekening onder de nieuwe samenwerking.

Primeur

Sportstuif biedt voetbalclub Weert dé primeur op het gebied van sportieve naschoolse kinderopvang. In de maatschappelijke discussie blijkt dat de Nederlandse jeugd te weinig beweegt en sport. Juist voor basisschoolkinderen is aanraking met voldoende sport van zeer groot belang. Bewezen is dat kinderen die op de basisschool voldoende sporten dit later ook zo door zullen zetten. Ze gaan zichzelf eerder zien als sporter en hebben sport hoger in het vaandel staan dan kinderen die onvoldoende hebben gesport in hun basisschoolperiode. Door kinderopvang en sport samen te voegen in een sportieve naschoolse kinderopvang wordt de jeugd op een leuke manier in aanraking gebracht met sport en spel.

Samen een spelletje spelen, televisie kijken of slechts jezelf bezighouden zijn traditionele activiteiten in de huidige naschoolse kinderopvang en bieden kinderen vaak niet de kans om zich uit te leven na school. Bewegen, strijden voor een overwinning in een potje voetbal en met elkaar sportief bezig zijn, bieden kinderen deze mogelijkheid wel. Door deze vorm van kinderopvang is het kind op een professionele manier en in een veilige omgeving sportief bezig.

Meer informatie

Sportstuif Weert en MMC Weert hebben heel veel zin in deze nieuwe uitdaging en hopen zo snel mogelijk nieuwe kinderen te mogen ontvangen. Ga voor meer informatie naar www.sportstuif.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie