Vrijdag koersen wielrenners van ZLM Tour door de regio Weert

Algemeen Informatie Weert Reageer 3 min. leestijd
ZLM Tour in 2019 in Weert

Vrijdag 9 juni koersen de wielrenners van de ZLM Tour door het Weerterland. Houd tussen 14:00 uur en 15:15 uur rekening met mogelijke opstoppingen in de gemeenten Nederweert en Weert.

Morgen vindt de etappe plaats van het Brabantse Schijndel naar het Limburgse Buchten (184 kilometer). De wielrenners mogen tijdens deze koers ook kennismaken met het mooie landschap van Nederweert, Leudal en Weert.

Hier is wat handige informatie voor als je de renners wilt aanmoedigen of morgenmiddag de weg op gaat:

Someren > Nederweert > Laar (± 14:10 – 14:20 uur)

De verwachting is dat om 14:13 uur de renners de provinciegrens van Someren naar Nederweert passeren. Ze fietsen via de Nederweertseweg in Someren naar de Booldersdijk in Nederweert. Via Boeket gaan de renners naar Laar.

Laar > Nederweert > Weert (± 14:20 – 14:30 uur)

Rond 14:21 uur worden de renners verwacht op de Boeketweg en Rakerstraat in Laar. Ze fietsen vervolgens naar Daatjeshoeve in Nederweert. Daarna gaan ze via de Hoogbosweg richting Weert.

Weert > Altweerterheide (± 14:25 – 14:45 uur)

Via de Hoogbosweg fietsen ze naar de Groothulsterweg in Boshoven. De route gaat vervolgens via de Hulsterdijk, Boshoverweg, Princenweg naar de Suffolkweg-Zuid. De renners fietsen vervolgens rond 14:35 uur richting Sluis 16 en gaan via de Kazernelaan naar de Nelissenhofweg en daarna naar de Diesterbaan. Via de Diesterbaan gaan ze naar de Wijffelterbroekdijk en Heltenbosdijk in Altweerterheide.

Altweerterheide > Stramproy > Haler (± 14:45 – 15:10 uur)

Via de Heltenbosdijk fietst men naar de Kruisstraat in Stramproy. Dan vervolgt de route naar de Crixstraat, Horsterweg en een klein stukje Frans Strouxstraat (N292). Via de Molenweg wordt er richting Haler gefietst.

De gehele route kun je vinden in het rondeboek. Vanaf pagina 58 vind je de route in onze regio: https://iwdg.nl/42qnxgF. Wil je het live volgen? Kijk dan online via Omroep Brabant of Wielerflits.nl.

De genoemde tijden zijn geschatte tijden, dat kan altijd afwijken door onvoorziene omstandigheden.


Dit bericht is tot stand gekomen dankzij een tip van een WdG-bezoeker. Heb je ook handige informatie? Laat het ons weten via de contactpagina of de app.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie