Waterballet in de Margrietlaan

Algemeen Storingen Weert Reageer 2 min. leestijd

Update 17:27u – Code geel op Moesel want de Margietlaan staat blank. Niet vanwege noodweer, maar vanwege een beschadigde waterleiding.

Het openbreken van de straat vanwege rioleringswerkzaamheden heeft geleid tot een onverwacht waterballet toen een waterleiding tijdens de werkzaamheden beschadigd raakte. Het incident resulteerde in een waterfontein die onder hoge druk uit de leiding spoot. Het water verspreidde zich vervolgens snel door de opengebroken straat, waar nu het gele zand zichtbaar is.

Buurtbewoners ondervinden tijdelijke hinder als gevolg van de storing. Het is mogelijk dat er geen leidingwater uit de kranen komt of dat de waterdruk aanzienlijk lager is dan normaal. Op dit moment is de storing nog niet zichtbaar op de website van het waterleidingbedrijf WML. Mocht er meer informatie beschikbaar komen, dan zal dit bericht worden aangevuld.

Op dit moment is het nog niet bekend hoelang de herstelwerkzaamheden zullen duren. De prioriteit ligt bij het veiligstellen van het gebied en het herstellen van de waterleiding om verdere overlast te voorkomen.

Update 17:27 uur: WML is ter plaatse en de uitstroom van water is gestopt.

Bekijk een video: https://youtu.be/WFcxfB-W3HU


Dit bericht is tot stand gekomen dankzij tips van WdG-lezers. Zie je ook iets opmerkelijks? Laat het weten via de contactpagina, app of Whatsapp (06-27355547).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie