Zomerbraderie in het centrum van Nederweert

Plaats een reactie 2 min. leestijd

Nederweert – In Nederweert vindt op vrijdag 30 juni van 12.00 tot 21.00 uur de jaarlijkse zomerbraderie plaats, georganiseerd door Eeri in samenwerking met de OVN (Ondernemersvereniging Nederweert).

De winkels en horecagelegenheden zijn deze dag gewoon open en in de Kerkstraat, Lindanusstraat en Brugstraat staan allerlei stands waarin ondernemers, zowel van binnen als buiten Nederweert, zich aan het publiek presenteren. 

Ook allerlei verenigingen en organisaties, zoals onder andere de brandweer, stichting Kindervakantiewerk, voetbalclub Merefeldia, de jonge dansers van Dansrijck, Harmonie Pro Musica en het damescomité van Harmonie Sint Joseph zijn vertegenwoordigd. De kinderen kunnen geschminkt worden en Fortutas bouwt een klein volleybalveld op het Lambertushof.

Kalfjes en geitjes

De Boeren van Nederweert leveren weer een bijzondere bijdrage met het verkeersplein op het parkeerterrein aan de Brugstraat tussen IJssalon Florence en Pleunis Mode. Op interactieve wijze wordt daar, met verkeerslichten en landbouwvoertuigen, uitleg gegeven over zaken als de dode/blinde hoek en het belang van wederzijds respect tussen boeren en rijdende, fietsende en wandelende burgers om het verkeer veiliger te maken. Kinderen leren hier hoe ze met een ‘like-duim’ hun leven kunnen redden.

Ook het echte boerenbedrijf komt hier aan bod met landbouwvoertuigen die men kan bekijken en waarin men soms zelf mag zitten. Er is jongvee waarmee geknuffeld mag worden, als het tenminste niet te warm is. 

Voor de kinderen is er een quiz met vragen en opdrachten waarmee ze leuke prijzen kunnen winnen, met als hoofdprijs een kinderfeestje op de boerderij t.w.v. € 120,- en als tweede prijs een Bruder-tractor met voorlader en aanhangwagen.

Tot in de late uurtjes

Wie na al het shoppen, luisteren en kijken nog niet moe is, heeft tot 01.00 uur ’s nachts de gelegenheid om bij een van de vele horecazaken in Nederweert van een hapje, drankje en muziek te genieten.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie