Agrarisch kinderdagverblijf Hadshoof opent haar deuren in Weert

Algemeen Weert 3 reacties 2 min. leestijd

Esther van de Vorst en Thijs van Meijl runnen een kalkoenhouderij aan de Hadsweg in Weert. Samen zijn ze de trotse ouders van vier kinderen, die opgroeien in het boerenbuitenleven en daar letterlijk de vruchten van plukken. Dit gunnen ze niet alleen hun eigen kinderen, maar ook alle andere kinderen van nul tot vier jaar. Daarom starten ze dit najaar Agrarisch Kinderdagverblijf Hadshoof.

Midden op de boerderij

Een kinderdagverblijf in het buitengebied van Leuken, midden op de boerderij. Waar kinderen in een ongedwongen omgeving worden uitgenodigd om met natuurlijk spelmateriaal, omringd door dieren en in de buitenlucht tot creativiteit en ontdekking te komen. Dat is wat Weert mist, dachten Esther en Thijs.

Kinderdagverblijf Hadshoof is gevestigd in de langgevelboerderij die al ruim honderd jaar tot de familie van Meijl behoort. Tot 1973 diende deze als woonhuis met aangrenzend de stal voor koeien en de varkens. Dit gebouw is nu, met respect voor authentieke indeling van de oorspronkelijke boerderij, volledig gerenoveerd tot kinderdagverblijf.

Lekker vies worden

Hadshoof biedt kinderen een natuurlijke speel-, leer -en leefomgeving en een ruime speelplek, waar volop natuurlijke speelmaterialen aanwezig zijn, zoals zandbergen, takken, bouwmaterialen en water. Kinderen krijgen bij binnenkomst hun eigen overall en laarzen, want lekker vies worden is een must! De kinderen genieten in en van de natuur en leven met de seizoenen. Zo zijn er fruitbomen, is er een moestuin waarin samen met de kinderen wordt gewerkt en geproefd en zijn er dieren als schaapjes, paarden, katten en een hond waarvoor samen wordt gezorgd.

Nieuwsgierig geworden of dit iets voor jouw kindje is? Of lijkt het je leuk om er te werken? De familie van Meijl vertelt je met alle plezier meer over Hadshoof en geeft je graag een rondleiding. Neem alvast een kijkje op de website www.hadshoof.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
3 reacties