Brand landbouwvoertuig in Grashoek slaat over naar natuurgebied

Grashoek – Update 17:28u – Zaterdag omstreeks 15:20 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een landbouwvoertuig aan de Marisbaan in Grashoek.

De situatie nam echter al snel een zorgwekkende wending toen de brand zich begon uit te breiden en het naastgelegen natuurgebied bedreigde. Hierdoor werd door de meldkamer opgeschaald naar ‘grote brand’, waarop verschillende blus- en watervoertuigen uit Meijel, Panningen, Roggel en Heythuysen ter plaatse kwamen om de situatie onder controle te krijgen. Ook de brandweer van Nederweert en Weert werden op een later moment omgeroepen om bijstand te bieden.

Volgens de eerste bevindingen begon de brand in de machine waarin stro wordt geperst, waarna het vuur oversloeg naar het aangrenzende bosgebied. Met de hulp van een waterkanon op een waterwagen werd getracht zo snel mogelijk een aanzienlijke hoeveelheid bluswater in de natuur te spuiten.

De brandweerlieden verrichten momenteel (na)bluswerkzaamheden, maar het zal nog enige tijd duren voordat de situatie volledig onder controle is.

Update: Tijdens de bluswerkzaamheden liep de waterwagen van brandweer Panningen schade op. Door oververhitte remmen ontstond er brand in het voertuig, wat resulteerde in aanzienlijke schade aan de waterwagen.

Bekijk een video: https://youtu.be/_Vd79IhRp5E