KNMI waarschuwt voor onweersbuien

? | Update – Vandaag is er door het KNMI een enkele onweersbui voorspeld in het zuiden van het land. In het uiterste zuiden bestaat de mogelijkheid van (zware) windstoten met snelheden van ongeveer 65 km/uur. Dit kan leiden tot hinder in het verkeer en bij buitenactiviteiten. Naar verwachting zullen de buien vanavond weer verdwijnen.

Echter, voor zondagmiddag en avond wordt er door het KNMI gewaarschuwd voor stevige onweersbuien die over het hele land zullen trekken. Deze buien kunnen gepaard gaan met hagel en zware windstoten met snelheden tussen 75 en 100 km/uur. Daarnaast kan er in korte tijd veel neerslag vallen, waardoor plaatselijk wateroverlast kan ontstaan.

De verwachting is dat de onweersbuien van zondagmiddag noordoostwaarts over het land zullen trekken en het noordoosten halverwege de avond zullen verlaten. Het is dus belangrijk om alert te blijven en de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden als je van plan bent om buitenactiviteiten te ondernemen of onderweg bent.

Update 8 juli 18:43 uur: Het KNMI heeft voor zondag ‘code oranje’ afgegeven. Meer informatie: https://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen/limburg