Drukte op de weg door start zomervakantie

Plaats een reactie
Archieffoto WdG - file op A2 bij Weert

Vandaag begint in de regio Zuid de zomervakantie en gaan er wederom weer veel Nederlanders met de auto op vakantie. Ook veel buitenlanders zijn dit weekend onderweg naar hun vakantiebestemming. ANWB Verkeersinformatie verwacht vooral op zaterdag 15 juli lange files in zuidelijke richting.

Nederland

De afsluiting van de Haringvlietbrug in de A29 is dit jaar een extra hindernis voor vakantiegangers op weg naar Zeeland en de Belgische grens. Daarnaast zijn vanaf dit weekend de Roer- en Swalmentunnel in de A73 richting Nijmegen afgesloten. De werkzaamheden daar duren tot 5 augustus.

België

In België is Luik deze zomer een knelpunt. Door wegwerkzaamheden aan de ringweg (E25) is de weg richting het zuiden dicht bij de Cointetunnel voor auto’s met caravan en voertuigen zwaarder dan 7,5 ton. Doorgaand verkeer kan omrijden via Namen.

Frankrijk

Vanwege Quatorze Juillet hebben veel Fransen vandaag een vrije dag. Vooral op de Autoroute du Soleil, de A7 tussen Lyon en Orange en op de A10 Parijs – Bordeaux is het dan aansluiten. Zaterdag zijn de files in Frankrijk wat minder lang door de massale uittocht op donderdag.

De tourkaravaan bevindt zich dit weekend in het Alpengebied. Dit levert lokaal drukte op en er zijn mogelijk wegafsluitingen.

Duitsland

Wie zaterdag in Duitsland onderweg is moet rekening houden met lange files rond Hamburg en München. Ook de vele “Baustellen” (bijna 1400) leveren veel vertraging op. De A8 van München naar Stuttgart is dit weekend zelfs helemaal afgesloten bij Ulm vanwege werkzaamheden.

Oostenrijk

De drukste route in Oostenrijk dit weekend  is A10/A11 Salzburg – Villach – Slovenië. De Karawankentunnel is daar het grootste knelpunt. Vakantieverkeer in Oostenrijk mag deze zomer in het weekend overdag niet afwijken van doorgaande routes om via lokale wegen files te ontwijken. In Tirol betekent dit dat je op de A12, A13 en B179 moet blijven. In Salzburgerland (A10) geldt de maatregel van donderdag middernacht tot zondag middernacht.

Italië en Zwitserland

In Italië wordt het zaterdag filerijden richting de Noord-Italiaanse meren en de kust. Vooral op de A22 tussen Brennero en Verona, de A4 Milaan – Triëst en de A14 Bologna – Rimini moeten vakantiegangers veel geduld hebben. 

In Zwitserland is het vrijdagmiddag al druk op de A2 bij de St. Gotthardtunnel richting Chiasso. Zaterdag staat daar van de vroege ochtend tot laat in de middag file. De wachttijd loopt dan op tot meer dan twee uur.

Actuele situatie op de weg

Ga voor meer informatie naar de website van de ANWB of volg Twitter ANWB Verkeersinfo Europa voor de actuele situatie op de Europese wegen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie