Gasleiding beschadigd na graafwerkzaamheden

Op woensdagochtend, even voor 10:00 uur, werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een gaslekkage in de Margrietlaan te Weert. Het incident vond plaats tijdens graafwerkzaamheden, waarbij een gasleiding beschadigd raakte.

Na de melding rukte de brandweer direct uit naar de locatie en voerde metingen uit om de situatie te beoordelen. Uit voorzorg werd de t-splitsing met de Engelbrechtstraat afgesloten. Gelukkig was er sprake van een lichte uitstroom van gas, waardoor er geen direct gevaar voor de omgeving ontstond.

Desondanks namen de hulpdiensten geen enkel risico en vroegen ze de directe omwonenden om hun woningen te verlaten en elders onderdak te zoeken. De veiligheid van de bewoners stond voorop. Netbeheerder Enexis is ingeschakeld om het lek te komen dichten.

De aanleiding voor de gaslekkage was het vervangen van de riolering en de herinrichting van het gebied.