Geslaagde volksloop met natuurlijke obstakels en bijzondere prestaties

Vanmorgen vond weer de maandelijkse HEMA IJzeren Man Volksloop plaats, waarbij vele enthousiaste hardlopers van start gingen. Ondanks het drukkende weer waren de omstandigheden ideaal om te rennen, vooral wanneer je je bevindt in de prachtige natuurlijke omgeving van het bos en de meertjes. Echter, de natuur speelde dit keer een opmerkelijke rol tijdens de loop, waardoor de deelnemers met enkele onverwachte hindernissen te maken kregen.

Zwanennest

Op de gebruikelijke route van 6 kilometer hadden een aantal zwanen hun nesten gebouwd, waar ze met hun jongen verbleven. Om hun nesten te beschermen, werden de zwanen agressief en was het onmogelijk om de lopers daar te laten passeren. Daarom werd de route gewijzigd en liep deze nu via de parkeerplaats van het zwembad. De natuur laat zich niet dwingen, maar de lopers van de 15,5 kilometer, 12,0 kilometer en 6,0 kilometer moesten hierdoor wel een iets langere afstand afleggen dan normaal.

Voorafgaand aan de start van de jeugdlopen van 1,3 kilometer en 2,5 kilometer om 9:30 uur, werd Jonas Peeters uit Maaseik in het zonnetje gezet. Hij ontving een herinnering voor zijn afstandsrecord van 4 juni, waarbij hij het parcoursrecord op de 2,5 kilometer terugbracht van 10:00 naar 09:57 minuten.

Bij de langere afstanden werden ook enkele jubilarissen gehuldigd. Vivianne van de Moosdijk, Daan van Hoef en Linda van de Mortel ontvingen allemaal een medaille vanwege hun tiende deelname aan de Volksloop. Godelieve van Otterdijk en Nelson J. Peterson werden geëerd vanwege vijftig deelnames, terwijl de Weertenaren Gard Neijnens en Frans van Diepen beiden maar liefst tweehonderd keer hadden deelgenomen. Deze lopers werden beloond met een mooi aandenken voor hun indrukwekkende prestaties.

Na afloop van de wedstrijden werden alle deelnemers verrast met de vernieuwde Hema-kortingsbon, waarbij ze korting konden krijgen bij de Hema en een gratis softijsje. Bovendien vond er een loterij plaats waarbij Hema-bonnen, Posno-Sport-bonnen en een cadeaubon van Wijnhuis Weert werden verloot. Dit maakte de loopochtend op een feestelijke manier compleet.

Voor de volgende Volksloop op 6 augustus is het nu al mogelijk om in te schrijven via de volgende link: https://inschrijven.nl/form/2023080616344-nl. Het maandelijks deelnemen aan de IJzeren Man Volksloop is een uitstekende manier om je conditie op peil te houden!