Nog drie schutterijen uit gemeente Weert in de race voor d’n Um van OLS

Sint Oda Boshoven, Sint Job Leuken en Sint Antonius uit Stramproy zijn door.

Update – Sinds jaar en dag vieren Nederlands- en Belgisch Limburg op de eerste zondag van juli het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS), het grootste cultuurhistorische evenement van Limburg. Een feest van tradities, van het doorgeven van waarden en van verbroedering.

Dit jaar wordt het OLS georganiseerd in Born omdat schutterij St. Martinus uit Born vorig jaar het OLS won in Meijel. En vandaag was het dan zover. De bölkes werden eraf geschoten in de race voor d’n Um van 2023. Zo’n 135 schutterijen namen deel.

Deelnemende schutterijen

De schutterijen uit de gemeente Weert die deelnamen aan het korpsschieten waren Sint Barbara uit Tungelroy, Sint Catharina uit Stramproy, Sint Cornelius uit Swartbroek, Sint Job uit Leuken, Sint Antonius uit Stramproy, Sint Sebastianus uit Laar, Sint Oda uit Boshoven en het Gilde van de Wieërter Stadsschötte Sinte Catharina 1480.

Overgebleven schutterijen

Na het einde van de dag werd de eerste balans opgemaakt en bleven Sint Oda Boshoven, Sint Job Leuken en Sint Antonius uit Stramproy in de race voor de eerste kavelronde. De overige schutterijen waren helaas afgevallen. Uit de buurgemeenten doen Sint Antonius uit Nederweert, Sint Barbara uit Leveroy en Sint Petrus uit Kelpen-Oler nog mee.

Kavelen

Op 8 juli a.s. zal het laatste deel van het kavelen plaatsvinden en strijden de overgebleven schutterijen voor d’n Um. Deze dag zal ook bekend worden het het OLS van 2023 in Born heeft gewonnen.

Update: Na het korpsschieten vonden er nog twee kavelrondes plaats. Er vielen geen schutterijen uit het Weerterland uit. Ze mogen dus volgende week zaterdag terug naar Born voor de grote finaledag.