Hond uit sloot Louis Regoutstraat gered

1 reactie

Update – Op woensdag rond 10:30 uur kreeg de brandweer een opmerkelijke melding binnen van een dier in problemen in de Louis Regoutstraat te Weert.

Een oplettende vrouw, die haar eigen hond aan het uitlaten was, ontdekte een andere hond die vastzat in een diepe sloot. De hond was niet in staat om op eigen kracht uit de sloot te komen, waardoor de hulp van de hulpdiensten nodig was.

Na de melding snelde de brandweer ter plaatse om het dier in nood te redden. Met de nodige voorzichtigheid slaagden de hulpverleners erin om een touw om de nek van de viervoeter te bevestigen, waarna ze hem voorzichtig uit de sloot trokken.

Omdat de dierenambulance op dat moment bezet was met andere meldingen, nam de brandweer zelf de verantwoordelijkheid om het geredde dier naar de dierenambulance te brengen. Het welzijn van de hond stond voorop, en de brandweerlieden wilden er zeker van zijn dat het dier de benodigde zorg kreeg.

In de tussentijd probeerden buurtbewoners de eigenaar van de hond te achterhalen. Er was een familie in de buurt die een soortgelijke hond bezat, maar niemand deed open op dat adres. Het is momenteel onduidelijk of de geredde hond aan deze familie toebehoort. Er bestaat ook een mogelijkheid dat de hond vermist is of zelfs opzettelijk is gedumpt.

Om meer informatie te achterhalen over de hond en zijn eigenaar, zal de dierenambulance gebruikmaken van een chiplezer. Indien de hond gechipt is, kunnen ze zo de benodigde gegevens uitlezen en hopelijk de eigenaar achterhalen.

Update: De Dierenambulance Midden-Limburg meldt dat de eigenaar zich heeft gemeld.

Bekijk een video: https://youtu.be/aAmZJ9VRMus

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Tags:
Deel dit bericht
1 reactie