Keurmerk schuldhulp voor gemeente Weert

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Gemeente Weert is onlangs lid geworden van de NVVK, de brancheorganisatie voor Schuldhulpverlening. De NVVK (Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet) onderzocht de afgelopen periode bij het team schulddienstverlening van de gemeente Weert of de hulp voldoet aan de kwaliteitseisen. De gemeente doorliep dit met succes en is nu NVVK-lid. Wethouder Martijn van den Heuvel (Arbeid & Inkomen) nam op woensdag namens de gemeente het certificaat in ontvangst. 

De gemeente Weert voldoet aan de NVVK-beloftes. Dat houdt bijvoorbeeld in dat aanmelden makkelijk is: ‘zonder drempels’. Inwoners zijn met alle vragen over financiële problemen welkom, klein of groot. Inwoners kunnen vertrouwen op de hulp. En er is begrip voor stress.

Wethouder van den Heuvel: “Deze waardering voor het team Schulddienstverlening is meer dan terecht. De hulp die ze bieden is duidelijk. Een inwoner weet wat hij of zij kan verwachten. Bovendien is de samenwerking met andere hulpverleners goed. Er is ondersteuning in het contact met schuldeisers en deurwaarders, zodat de inwoner minder stress ervaart. Ook is er hulp om te zorgen dat de schulden niet terugkeren. Dat gebeurt door voor de langere termijn te kijken naar wat nodig is om uit de schulden te blijven.”

Team Schulddienstverlening Weert

De regisseurs van team Schulddienstverlening helpen inwoners gratis met schulden, geldproblemen of zorgen over geldzaken. Team schulddienstverlening kijkt mee met de geldzaken, geeft advies en bespreekt de mogelijkheden hoe eventuele schulden opgelost kunnen worden. Er wordt bemiddeld met de schuldeisers. Ook wordt er samengewerkt met diverse andere organisaties.

Heb je schulden, geldproblemen of zorgen over geldzaken? Wacht niet te lang met het zoeken naar hulp. Neem contact op met de Vraagwijzer via (0495) 575000 of stuur een mail naar [email protected]. Je bent ook welkom op een van de inloopspreekuren schulddienstverlening. Meer informatie hierover vind je op www.weert.nl  

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie