Verdachte reeks auto-inbraken veroordeeld tot 12 maanden celstraf

Een van de vernielde auto's

De 25-jarige man uit Algerije die verdacht werd van (poging tot) inbraak in meer dan 10 auto’s in het centrum van Weert is door veroordeeld tot 12 maanden celstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren. Dat heeft de rechtbank in Roermond afgelopen woensdag bepaald.

Op 11 maart sloeg de verdachte bij meer dan 10 auto’s de ruiten in en nam hij uit diverse voertuigen goederen zoals paraplu’s, zonnebrillen en kleding mee. Dat ging niet zonder slag of stoot, zo bleek uit de bloedsporen die op diverse plekken aangetroffen werden. DNA-onderzoek maakte het onomstotelijk dat de verdachte betrokken was bij de reeks auto-inbraken. Beelden van beveiligingscamera’s en deurbellen in de buurt wezen hetzelfde uit.

De rechter acht de verdachte dan ook schuldig aan in totaal elf diefstallen of pogingen tot diefstal. Hiervoor moet hij 12 maanden de cel in, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, met aftrek van het voorarrest en met een proeftijd van 2 jaren.