Gevangenisstraf voor onder afdreiging openbaren erotisch getinte foto

Algemeen Weert 5 reacties 2 min. leestijd

Een man die een vrouw in Weert heeft afgedreigd met het openbaren van een erotisch getinte foto is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 270 dagen, waarvan 69 dagen voorwaardelijk.

Begin dit jaar heeft de man gedreigd een foto waarop het slachtoffer in lingerie te zien is te openbaren via onder andere Facebook, tenzij zij hem een geldbedrag van € 250,- zou betalen. Tevens heeft hij deze foto doorgestuurd naar zijn vriendin. Ook heeft hij de auto van het slachtoffer beschadigd door deze met wijnflessen te bekogelen. Dit laatste feit heeft hij bekend, maar voor al zijn andere acties lijkt de man de schuld bij het slachtoffer te leggen, zo oordeelt de rechtbank.

Omdat de man gedurende de vijf jaren voorafgaand aan de feiten waarvoor hij nu bestraft wordt onder meer onherroepelijk is veroordeeld voor huiselijk geweld, bedreiging en belediging en er zich ook op andere gebieden (onder andere alcoholgebruik, huisvesting en financiën) problemen voordoen, overweegt de rechtbank dat als de man geen adequate begeleiding en hulp krijgt, de kans op een nieuw delict groot is. Om die reden volgt er op de gevangenisstraf van 270 dagen, waarvan 69 dagen voorwaardelijk, tevens een proeftijd van 2 jaren, met oplegging van alle door de reclassering geadviseerde bijzondere voorwaarden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties