Wandeling door natuurgebied De Groote Peel

Algemeen Reageer 1 min. leestijd

Ospel – Op zondag 13 augustus organiseert de Vogelwerkgroep van IVN Weert e.o een wandeling door natuurgebied De Groote Peel in Ospel. De wandeling is met name geschikt voor vogelliefhebbers, maar vanwege het fraaie landschap ook voor andere natuurfanaten.

Nationaal park De Groote Peel

De Groote Peel behoort door het natte karakter en de vele landschapsvormen tot een van de vogelrijkste gebieden van West Europa. In het najaar foerageren hier duizenden trekvogels, waaronder steltlopers, ganzen, kraanvogels en eenden. In het voorjaar broeden er bijna honderd vogelsoorten waaronder veel zangvogels.

Praktische informatie

Het meenemen van een verrekijker wordt aangeraden. Ook is het handig om een insectenwerend middel te gebruiken en bij nat weer stevige schoenen of laarzen te dragen.

Vertrek vindt plaats om 8.00 uur bij Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 in Weert of om 08.45 uur vanaf het parkeerterrein bij bezoekerscentrum De Groote Peel aan de Moostdijk 15 in Ospel.

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 12 augustus via [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie