Gedeelte bedrijfspand in Budel gesloten na vondst hennep in vriezer

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Sluiting pand Instraat

Budel – Burgemeester Van Kessel heeft besloten om een gedeelte van het bedrijfspand aan de Instraat 31 in Budel tijdelijk te sluiten nadat door de politie op 21 april 2023 hennepresten werden aangetroffen in een vriezer van de eigenaar.

Tijdelijke sluiting

Het gedeelte van het bedrijfspand dat in gebruik is door de eigenaar is op 25 juli 2023 gesloten voor de duur van twaalf maanden. Het gedeelte van het bedrijfspand dat wordt verhuurd valt niet onder deze sluiting. Tot 25 juli 2024 is het verboden om het afgesloten gedeelte van het bedrijfspand te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locatie.

Recidive

In 2021 werd op dezelfde locatie een hennepkwekerij aangetroffen en besloot de burgemeester het bedrijfsgedeelte te sluiten voor de duur van zes maanden. De destijds aanwezige woonruimten werden in 2021 gesloten voor de duur van drie maanden.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. Hulp van inwoners is hierbij onmisbaar. Ervaar je drugsoverlast of heb je een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt meldingen door naar de politie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie