Weert Marketing geeft opdracht terug aan de gemeente

5 reacties

Het bestuur van Weert Marketing heeft besloten om de opdracht terug te geven aan de gemeente. De opdracht was, in een notendop gezegd, de sterke punten van Weert zichtbaar maken.

Dit besluit is genomen vanwege de onvervulde functies binnen het bestuur, wat in strijd is met de statuten van de organisatie. Volgens de statuten moet het bestuur bestaan uit minimaal vijf leden, waarbij opengevallen posities binnen drie maanden moeten worden ingevuld.

In maart van dit jaar hebben twee bestuursleden hun functies neergelegd, onder andere vanwege de hoge tijdsbesteding die de stichting vereist. Hierdoor is het aantal bestuursleden teruggebracht tot drie, wat niet voldoet aan de vereisten van Weert Marketing. Volgens de richtlijnen van de organisatie moeten bestuursleden worden voorgedragen door een van de vijf bloedgroepen, namelijk Horeca, BIZ binnenstad, Recreatie & Toerisme, Industrie en Cultuur.

Ondanks de inzet en het harde werk van de werkorganisatie van Weert Marketing sinds april, waarbij zij weer voltallig zijn en goed werk verrichten, blijkt het moeilijk te zijn om de vrijwilligersfuncties in het bestuur ingevuld te krijgen. De organisatie heeft geen mogelijkheid tot vrijstelling en streeft naar een voltallig bestuur dat alle bloedgroepen vertegenwoordigt.

Een woordvoerder van de gemeente Weert heeft bevestigd dat Weert Marketing inderdaad de opdracht heeft teruggegeven. Nu is het aan de gemeente om te bezien hoe ze verder willen gaan met het oprichten van een nieuwe marketingorganisatie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
5 reacties