Afsluitingen kruisingen Biest vanwege rioleringswerkzaamheden

Algemeen Informatie Weert Plaats een reactie 2 min. leestijd

Op maandag 4 september start BLM Wegenbouw, in opdracht van de gemeente Weert, met werkzaamheden aan de riolering aan de Biest, Observantenstraat en Aldenborghstraat. BLM Wegenbouw start met fase 1A (rode markering op de kaart onderaan de deze pagina). Hier wordt gewerkt op het kruispunt Observantenstraat – Biest en op het kruispunt Recollectenstraat – Biest. Beide kruispunten zijn gelijktijdig vanaf 4 september tot en met 8 september afgesloten voor doorgaand verkeer. De voortgang van het werk is altijd afhankelijk van het weer en van onvoorziene omstandigheden. De wijk blijft bereikbaar via de Jan van der Croonstraat.

Observantenstraat en gedeelte Aldenborghstraat

Ook starten maandag 4 september de werkzaamheden aan de Observantenstraat. Hier wordt een nieuwe, gescheiden, riolering aangelegd. Aansluitend wordt ook in fase 1B (de blauwe arcering op de kaart) een gescheiden riolering aangelegd. In beide fasen wordt daarna een nieuwe wegverharding aangelegd. De werkzaamheden duren naar verwachting drie maanden. De woningen zijn altijd te voet, of met de fiets aan de hand, bereikbaar. De bereikbaarheid met de auto is wisselend. Tijdens de werkzaamheden kunnen bewoners of bezoekers hun auto parkeren in de nabije omgeving of op de tijdelijk aangelegde parkeerplaats met laadvoorzieningen aan de Recollectenstraat. Bewoners worden door de aannemer geïnformeerd over wijzigingen in het ophalen van huisvuil, oud papier of pakketbezorging.

Andere straten

Vanaf medio december wordt gewerkt aan andere straten in de omgeving. Het totale project duurt tot de zomer in 2024.

Meer informatie

Voor meer informatie of bij eventuele vragen, kun je contact opnemen met de omgevingsmanager van BLM Wegenbouw, Nona Hendrix, via tel. 06 58 98 41 70 of e-mail aan [email protected]. Ook kun je voor meer informatie terecht in de ‘BLM Wegenbouw App’, die je gratis kunt downloaden in de Appstore voor iPhone of Google Playstore voor Android.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie