Expositie Hof van Schoor: portretten en natuur aan de muur

Plaats een reactie
Strandimpressie door Wilhelmine Brok

Nederweert – Al ruim 30 jaar staan Anny Verdonschot en Wilhelmine Brok uit Nederweert regelmatig aan de schildersezel. En nog altijd doen ze dat met veel plezier. Vanaf 1 september 2023 t/m 31 maart 2024 tonen zij samen een aantal van hun werken bij Theeschenkerij Hof van Schoor (Schoor 50 in Nederweert). De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de reguliere openingstijden van de Theeschenkerij op donderdag tot en met zondag.   

Eigen stijl

De dames begonnen zo’n 30 jaar geleden met een cursus tekenen en schilderen bij Stichting Vrije Uren, tegenwoordig beter bekend als RICK. Sindsdien staan ze elke maandagavond zij aan zij in De Pinnenhof. Maar ook thuis staat de schildersezel binnen handbereik. 

Inmiddels hebben beiden gevonden wat bij hen past en hebben ze hun eigen stijl verder doorontwikkeld. Wilhelmine werkt met aquarel, bister en acryl. Wat haar inspireert? De natuur in al haar pracht en praal, dieren en bloemen. Zij weet de essentie hiervan dan ook prachtig te vangen in haar werk. 

Ook Anny haalt haar inspiratie uit de natuur en laat zich daarnaast inspireren door dieren, bloemen, mensen en haar vakanties. Het liefst legt zij geheel in eigen stijl de werkelijkheid vast op doek. 

Bij Hof van Schoor kunnen bezoekers zo’n 30 schilderijen van Anny en Wilhelmine bekijken. Een prachtige en ook gezellige locatie waar hun landschappen, bloemen en dieren goed tot hun recht komen. Het geheel wordt afgewisseld met enkele portretten gemaakt door Anny. Kijk voor de actuele openingstijden op www.hofvanschoor.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie