Airpark-Budel nu ook met openbaar vervoer bereikbaar

Algemeen Cranendonck Regio Reageer 2 min. leestijd

Budel – Vanaf 28 augustus rijdt buslijn 166 twee keer per dag tussen Station Maarheeze en Airpark-Budel. Daardoor is het bedrijventerrein nu ook met openbaar vervoer bereikbaar.

Airpark-Budel is een groeiend bedrijventerrein dat graag (toekomstige) studenten en medewerkers verwelkomt. Je kunt er prima met de auto en fiets komen. ‘Maar de bereikbaarheid met het openbaar vervoer was beperkt. Buslijn 166 brengt hier verbetering in door twee keer per dag te rijden tussen Station Maarheeze en het bedrijventerrein’, vertelt Marc Kemink van Brainport Bereikbaar. ‘Een uitkomst voor de zo nodige stagiaires/afstudeerders en nieuwe medewerkers en zeker ook voor forenzen uit Eindhoven, Weert en verder. Die zijn met buslijn 166 sneller op hun werk dan met de auto. Voor wie wat verder op het bedrijventerrein moet zijn, staan er ook deelfietsen. Die springen in het oog: we hebben er speciaal onze pop-up bij geplaatst.’

Prima aansluiting op de trein

De initiatiefnemers hopen dan ook dat veel reizigers buslijn 166 gaan gebruiken. Joost Ploos van Amstel, voorzitter van Ondernemerscontact Cranendonck beaamt: ‘Deze lijn is een initiatief van OCC, Hermes, Brainport Bereikbaar en Gemeente Cranendonck. Samen werken we aan diverse oplossingen om Airpark-Budel beter bereikbaar te maken en te houden. Met buslijn 166 zetten we een flinke stap. De buslijn sluit in de ochtend en avond prima aan op de sprinters uit Eindhoven en Weert. Bovendien kunnen werknemers gebruik maken van een uitprobeeractie die aangeboden wordt vanuit deze vier partijen.’

Meer weten? Lees op het hermes.nl/airparkbudel.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie