Brandweer onderzoekt keuken van pizzaketen

112 Algemeen Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Op donderdag rond 19.50 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een potentieel gevaarlijke situatie bij New York Pizza aan het Bassin in Weert.

Medewerkers van het bezorgrestaurant hadden geklaagd over hoofdpijn, waarna het vermoeden ontstond van de aanwezigheid van schadelijke gassen zoals bijvoorbeeld koolmonoxide. De bedrijfsleider besloot uit voorzorg de brandweer te bellen.

De brandweer arriveerde en verrichtte metingen in de keuken van het restaurant. De eerste metingen leverden echter geen alarmerende resultaten op, aangezien de meetapparatuur geen verhoogde niveaus van schadelijke gassen zoals koolmonoxide detecteerde.

Nadat de ovens van het restaurant opnieuw waren aangezet, voerde de brandweer een tweede reeks metingen uit om er zeker van te zijn dat er geen gevaarlijke situatie was ontstaan. Gelukkig bleken ook deze metingen geen tekenen te vertonen van enige schadelijke gassen in de lucht.

Met de bevestiging dat er geen direct gevaar was, heeft New York Pizza groen licht gekregen om de bezorging van pizza’s te hervatten. Desondanks blijft de exacte oorzaak van de hoofdpijnklachten vooralsnog onbekend.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie