IVN Weert viert Fête de la Nature

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Bij het IVN staan bij de verenigingsactiviteiten natuurbeleving en leren over natuur en milieu centraal. Dat gebeurt in Weert al gedurende 40 jaar. Op 27 augustus 2023 laat IVN Weert e.o. je meebeleven dat het een feest is om buiten in de natuur te zijn. Dat is leuk en daar valt van alles te beleven.

Programma

Bezoekers kunnen op deze dag deelnemen aan diverse activiteiten die door leden van de verschillende IVN-werkgroepen begeleid worden. Zo kun je ontdekken hoe je bij het IVN met de natuur bezig kunt zijn. Het programma van het zogenaamde ‘Fête de la Nature’ is als volgt:

  • 9.00 – 10.30 uur: Vogel- en landschapswandeling
  • 10.30 – 11.00 uur: Pauze
  • 11.00 – 12.00 uur: Paddenstoelenwandeling, natuurfotografie met smartphone voor gezinnen met kinderen, presentatie steenuilen en presentatie overige IVN-activiteiten.
  • 12.00 – 12.30 uur: Pauze
  • 12.30 – 14.00 uur: Insectenwandeling, snaterpad voor gezinnen met kinderen en plantenwandeling.

Praktische informatie

Om de dag goed te laten verlopen, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan tot uiterlijk 20 augustus 2023 door een mail te sturen naar [email protected], met vermelding van activiteit(en) en aantal personen. Je kunt je aanmelden voor een of meerdere activiteiten. Per tijdsblok kan er één activiteit gekozen worden.

De presentaties vinden plaats in Natuur- en Milieucentrum De IJzeren Man; de meeste andere activiteiten starten vanuit deze locatie. In de pauzes staat hier voor de bezoekers ook een drankje klaar.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie