Kerkwachters gezocht voor Martinusmonument

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Meer dan 40.000 bezoekers nemen jaarlijks bewust de moeite om het Martinusmonument op de Markt te bewonderen. Dat zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van een aantal trouwe kerkwachters die de grote historische kerkpoort dagelijks openen. Deze groep vrijwilligers heeft echter dringend aanvulling nodig, anders zal het in de toekomst niet meer mogelijk zijn om bezoekers van dit unieke Rijksmonument te laten genieten.

Compleet museum

Dagelijks wordt dit gothische gebouw van heinde en verre bezocht en heel erg gewaardeerd. Het is een compleet museum met prachtige voorwerpen, beeldhouwwerken, schilderijen, gebrandschilderde vensters en unieke gewelfschilderingen.

Kerkwachters

Om al die bezoekers te ontvangen is het nodig dat de grote historische kerkpoort niet op slot is. Daar zorgt een team van trouwe wachters voor: ’s morgens een uur en ’s middags twee. Zij zijn altijd met twee personen aanwezig.

En ze hebben versterking nodig. Al is het maar een uurtje per week, of op oproepbasis bij een onverwachte verstoring van het dienstrooster. Heb je interesse of wil je meer informatie, neem dan vrijblijvend contact op met een van de bestuursleden via [email protected] of loop tijdens de openingstijden even binnen.

Je bent van harte welkom en kunt zo een persoonlijke bijdrage leveren aan het voor iedereen toegankelijk houden van de trots van Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie