Lovende woorden voor Speelotheek Keent

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Op dinsdag 8 augustus kende Speelotheek Keent een extra openingsdag. Gedeputeerde Marc van Caldenberg bracht een werkbezoek aan de Speelotheek om zich te laten informeren over het project dat in 2022 de hoofdprijs won van Onze Buurt.

Intensief gebruik

De provincie subsidieert mede de Onze Buurt-projecten. Vandaag kon de Speelotheek rekenen op warme belangstelling van de gemeente, de provincie en de Onze Buurt-delegatie. Tijdens het werkbezoek spraken de afgevaardigden met kinderen, ouders, wijkbewoners en organisaties die actief zijn in de wijk Keent.

Door de diverse gesprekken ervoeren ze wat de Speelotheek voor de aanwezigen betekent. Naast het lenen van speelgoed, bestaat er iedere vrijdag en zaterdag de mogelijkheid tot spelen en ontmoeten. Hier wordt intensief gebruik van gemaakt: de Speelotheek heeft inmiddels 145 leden.

Inspirerend werkbezoek

Veel ouders en kinderen waren dinsdagmiddag aanwezig om aan te geven hoe blij zij zijn met deze nieuwe voorziening. Er waren veel lovende woorden voor het initiatief en de vele vrijwilligers die dit project mede door het winnen van de Onze Buurt-prijs zo voortvarend vorm hebben kunnen geven.

Na een wandeling door de wijk gaf Wonen Limburg bij Keent Moesel Centraal uitleg over de gebiedsvisie en bracht Punt Welzijn een aantal samenwerkingsprojecten uit de wijk onder de aandacht. Een inspirerend werkbezoek dankzij de spontane medewerking van vele mensen, in vakantietijd nota bene.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie