St. Martinuskerk krijgt twee keer brandweer op bezoek

De brandweer stond deze week twee voor de deur bij de St. Martinuskerk in Weert. Het betrof in beide gevallen loos alarm.

De eerste melding was van afgelopen donderdag rond de klok van 20.30 uur. In de kerk was het brandalarm afgegaan. Via het brandmeldsysteem in de pastorie probeerde men te herleiden welke melder was geactiveerd. De brandweerlieden gingen vervolgens op onderzoek uit en constateerde dat er geen sprake was van brand.

Zondagochtend rond 10.25, tijdens de Paasmis, ging het alarm weer af. Wederom kwam de brandweer ter plaatse en gingen de brandweerlieden op onderzoek uit. Omdat er al een vermoeden was van loos alarm kon de dienst gewoon doorgaan.

Ook zondag werd er geen brand aangetroffen. In beide gevallen is het vermoeden dat er stof of wierook via het ventilatiesysteem in een rookmelder terecht is gekomen.